Voorgerecht
Schupfnudeln met pesto van wilde knoflook
Schupfnudeln met knoflookpesto
Schupfnudeln zijn de alpiene versie van de Italiaanse aardappelgnocchi. In dit recept stuiten ze op mediterrane smaken.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Boerin van de Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											400 gaardappelen (kruimig)
- 
											100 gtarwebloem
- 
											1 elbramborové moučky
- 
											2dooiers van scharreleieren
- 
											snufje zout, snufje peper, nootmuskaat
												100
												
													g
												
											
											
												bladeren van wilde knoflook
											
										
												30
												
													g
												
											
											
												gemalen hazelnoten of pijnboompitten
											
										
												30
												
													g
												
											
											
												geraspte harde kaas
											
										
												6
												
													el
												
											
											
												olijfolie
											
										
												peper (vers gemalen)
											
										
												tomaten
											
										
												teentje knoflook
											
										
												zout, peper
											
										
												origano, rozemarijn, tijm
											
										Bereiding - Schupfnudeln met pesto van wilde knoflook
						- 
										 1.
												
											StapKook de aardappelen, laat ze uitstomen en zeef ze. 1.
												
											StapKook de aardappelen, laat ze uitstomen en zeef ze.
- 
										 2.
												
											StapLeg op een deegplank, voeg de overige ingrediënten toe en kneed snel tot een deeg. 2.
												
											StapLeg op een deegplank, voeg de overige ingrediënten toe en kneed snel tot een deeg.
- 
										 3.
												
											StapMaak er kleine knoedels van, kook ze in gezouten water en zeef ze. 3.
												
											StapMaak er kleine knoedels van, kook ze in gezouten water en zeef ze.
- 
										 4.
												
											StapBak kort aan in een pan met boter, voeg pesto van wilde knoflook toe en schep om. 4.
												
											StapBak kort aan in een pan met boter, voeg pesto van wilde knoflook toe en schep om.
- 
										 5.
												
											StapServeer met roomkaas en gedroogde tomaten. 5.
												
											StapServeer met roomkaas en gedroogde tomaten.
- 
										 6.
												
											StapHalveer de tomaten, snijd het groene steeltje eruit, bestrooi met kruiden en droog in de oven op 80-100° C. 6.
												
											StapHalveer de tomaten, snijd het groene steeltje eruit, bestrooi met kruiden en droog in de oven op 80-100° C.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	