Voorgerecht
Salade van paardenbloemen met ei
Salade van paardenbloem
Paardenbloembladeren worden in Zuid-Tirol "zigori" genoemd. Deze salade is een heerlijk voorbeeld van de groene Zuid-Tiroolse keuken.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Martha Thaler
						
						
							Boerin van de Zmailer-Hof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								20 MIN.
							
						- 
											3 handvolverse, jonge paardenbloemblaadjes
- 
											2kleine aardappelen
- 
											1kleine ui
- 
											4hardgekookte vrije-uitloopeieren
- 
											zout, peper
- 
											2 elappelazijn
- 
											2 elolijfolie
Bereiding - Salade van paardenbloemen met ei
						- 
										 1.
												
											StapKook de aardappelen in de schil gaar in water met een snufje zout. Haal de schil eraf en snijd ze in dunne plakjes terwijl ze nog warm zijn. 1.
												
											StapKook de aardappelen in de schil gaar in water met een snufje zout. Haal de schil eraf en snijd ze in dunne plakjes terwijl ze nog warm zijn.
- 
										 2.
												
											StapWas de molsla zorgvuldig, dep de blaadjes droog en snijd ze klein. 2.
												
											StapWas de molsla zorgvuldig, dep de blaadjes droog en snijd ze klein.
- 
										 3.
												
											StapSnipper de ui. 3.
												
											StapSnipper de ui.
- 
										 4.
												
											StapMeng alle ingrediënten en maak de salade aan met een dressing van olie, azijn, zout en peper. 4.
												
											StapMeng alle ingrediënten en maak de salade aan met een dressing van olie, azijn, zout en peper.
- 
										 5.
												
											StapPel de hardgekookte eieren, snijd ze doormidden en serveer ze bij de salade. 5.
												
											StapPel de hardgekookte eieren, snijd ze doormidden en serveer ze bij de salade.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	