brood en banket
Smeuïge appeltaart
Smeuïge appeltaart
De appeltaart, die een beetje anders is bereid, krijgt met het intense aroma van het van nature troebele appelsap een verrassende smaak.
					
				
				
				
				
	
	
							Irmi Oberhofer
						
						
							Boerin van de Boerderij Burg Latsch
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								1 cake (Ø 26cm)
							
							
								
								105 MIN.
							
						- 
											250 gtarwe- of speltmeel
- 
											125 gboter
- 
											125 gacaciahoning
- 
											1vrije-uitloop ei
- 
											1/2 pakjebakpoeder
- 
											geraspte citroenschil
												6
												
											
											
												grote friszure appels
											
										
												750
												
													ml
												
											
											
												natuurlijk troebel appelsap
											
										
												2
												
													pakje
												
											
											
												vanillepuddingpoeder
											
										
												200 - 250
												
													ml
												
											
											
												slagroom
											
										
												1
												
													tl
												
											
											
												kaneel
											
										Bereiding - Smeuïge appeltaart
						- 
										 1.
												
											StapLeg deze in de bakvorm en zorg ervoor dat bodem en randen goed met deeg bedekt zijn. Zet in de koelkast. 1.
												
											StapLeg deze in de bakvorm en zorg ervoor dat bodem en randen goed met deeg bedekt zijn. Zet in de koelkast.
- 
										 2.
												
											StapKneed alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar en rol het uit tot een grote ronde lap. 2.
												
											StapKneed alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar en rol het uit tot een grote ronde lap.
- 
										 3.
												
											StapSchil de appels en snijd ze in dunne schijfjes. 3.
												
											StapSchil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
- 
										 4.
												
											StapKook pudding van het appelsap en het vanillepuddingpoeder. Voeg de appelschijfjes toe en doe de vulling in de vorm. 4.
												
											StapKook pudding van het appelsap en het vanillepuddingpoeder. Voeg de appelschijfjes toe en doe de vulling in de vorm.
- 
										 5.
												
											StapBak de appeltaart 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. 5.
												
											StapBak de appeltaart 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- 
										 6.
												
											StapLet op: laat de taart minimaal 4 uur afkoelen, voordat u hem uit de vorm haalt. 6.
												
											StapLet op: laat de taart minimaal 4 uur afkoelen, voordat u hem uit de vorm haalt.
- 
										 7.
												
											StapKlop de slagroom stijf met een beetje kaneel en verdeel over de taart. 7.
												
											StapKlop de slagroom stijf met een beetje kaneel en verdeel over de taart.
- 
										 8.
												
											StapTip: De taart smaakt bijzonder lekker en fris als hij gekoeld wordt! 8.
												
											StapTip: De taart smaakt bijzonder lekker en fris als hij gekoeld wordt!
- 
								Veel succes
 
				 
	 
	 
	 
	