&noscript=1 /> Spitzbuben - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Spitzbuben (koekjes)

Spitzbuben

De met jam gevulde koekjes van korstdeeg zijn in de kersttijd typisch voor Zuid-Tirol.
Gabi Pichler
Boerin van de Wernerhof
Ingrediënten
90 stuks
60 MIN.
  • 500 g
    koude boter
  • 250 g
    suiker
  • vanille, citroenschil
  • 1 snufje
    zout
  • 1
    eidooier
  • 1
    vrije-uitloop ei
  • 750 g
    bloem
  • 10 g
    bakpoeder
  • abrikozenjam
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Spitzbuben (koekjes)
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Boter, suiker en aroma's snel dooreenkneden.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Het scharrelei en de eidooier, plus de bloem en het bakpoeder erbij doen en tot een soepel deeg kneden.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Het deeg ca. 2 uur in de koelkast koud laten worden.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Daarna het deeg ca. 3 cm dik uitrollen en van de ene helft ringen, van de andere helft ronde koekjes uitsteken.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    De koekjes in een voorverhitte oven op 200° C ca. 8-10 minuten bakken tot ze mooi goudgeel zijn.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    De koekjes laten afkoelen en met abrikozenjam bestrijken. De ringen met poedersuiker bestrooien en op de koekjes leggen (TIP: je kunt de koekjes ook pas vullen als je ze nodig hebt).
  • circle-dashed 7.
    Stap
    De koekjes blijven ruim 2 weken goed.
  • circle-dashed 8.
    Stap
    BELANGRIJK: fonceerdeeg altijd koel en snel verwerken, anders wordt het brokkelig.
  •  
    Veel succes
Gabi Pichler
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Wernerhof in Jenesien

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Wernerhof flower flower flower flower
Fam. Pichler  | Jenesien  (Bozen en omgeving)
Veeteelt, Fruitteelt, Wijnbouw
ontbijt
Producthoek: eieren, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Rondleiding boerderij ...
5,0
"Zeer goed"
(18 beoordelingen)
App. v.a. 73€ per nacht
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?