brood en banket
Spitzbuben (koekjes)
Spitzbuben
De met jam gevulde koekjes van korstdeeg zijn in de kersttijd typisch voor Zuid-Tirol.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Gabi Pichler
						
						
							Boerin van de Wernerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								90 stuks
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											500 gkoude boter
- 
											250 gsuiker
- 
											vanille, citroenschil
- 
											1 snufjezout
- 
											1eidooier
- 
											1vrije-uitloop ei
- 
											750 gbloem
- 
											10 gbakpoeder
- 
											abrikozenjam
Bereiding - Spitzbuben (koekjes)
						- 
										 1.
												
											StapBoter, suiker en aroma's snel dooreenkneden. 1.
												
											StapBoter, suiker en aroma's snel dooreenkneden.
- 
										 2.
												
											StapHet scharrelei en de eidooier, plus de bloem en het bakpoeder erbij doen en tot een soepel deeg kneden. 2.
												
											StapHet scharrelei en de eidooier, plus de bloem en het bakpoeder erbij doen en tot een soepel deeg kneden.
- 
										 3.
												
											StapHet deeg ca. 2 uur in de koelkast koud laten worden. 3.
												
											StapHet deeg ca. 2 uur in de koelkast koud laten worden.
- 
										 4.
												
											StapDaarna het deeg ca. 3 cm dik uitrollen en van de ene helft ringen, van de andere helft ronde koekjes uitsteken. 4.
												
											StapDaarna het deeg ca. 3 cm dik uitrollen en van de ene helft ringen, van de andere helft ronde koekjes uitsteken.
- 
										 5.
												
											StapDe koekjes in een voorverhitte oven op 200° C ca. 8-10 minuten bakken tot ze mooi goudgeel zijn. 5.
												
											StapDe koekjes in een voorverhitte oven op 200° C ca. 8-10 minuten bakken tot ze mooi goudgeel zijn.
- 
										 6.
												
											StapDe koekjes laten afkoelen en met abrikozenjam bestrijken. De ringen met poedersuiker bestrooien en op de koekjes leggen (TIP: je kunt de koekjes ook pas vullen als je ze nodig hebt). 6.
												
											StapDe koekjes laten afkoelen en met abrikozenjam bestrijken. De ringen met poedersuiker bestrooien en op de koekjes leggen (TIP: je kunt de koekjes ook pas vullen als je ze nodig hebt).
- 
										 7.
												
											StapDe koekjes blijven ruim 2 weken goed. 7.
												
											StapDe koekjes blijven ruim 2 weken goed.
- 
										 8.
												
											StapBELANGRIJK: fonceerdeeg altijd koel en snel verwerken, anders wordt het brokkelig. 8.
												
											StapBELANGRIJK: fonceerdeeg altijd koel en snel verwerken, anders wordt het brokkelig.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	