&noscript=1 /> Appelschijven op geitenkaas - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Gemarineerde appel op bonbons van geitenroomkaas

Appelschijven op geitenkaas

Appel, spek, geitenroomkaas, honing: dit gerecht verenigt de diversiteit van de boerse keuken.
Patrizia Prantl
Boerin van de Schrenteweinhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
  • 1
    appel (Golden Delicious)
  • 2 el
    bloesemhoning
  • beetje citroensap
  • 180 g
    geitenroomkaas
  • 1
    kleine ui
  • 1 el
    olijfolie
  • 50 g
    fijn gehakte walnoten
  • 1 tl
    citroensap
  • kruidenzout
  • peper
  • 4
    plakjes spek, opgerold tot roosjes
  • 1 takje
    tijm
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Gemarineerde appel op bonbons van geitenroomkaas
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Snijd de appel in 4 schijven van ca. 1 cm dik.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Meng de honing met het citroensap en de tijm tot een marinade. Leg de appelschijven in de marinade en ze laat een nacht trekken.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Doe de geitenroomkaas in een zeef en laat de kaas eveneens een nacht uitlekken.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie en laat afkoelen. Meng de ui met de gehakte walnoot door de uitgelekte geitenroomkaas. Breng op smaak met citroensap, kruidenzout en peper.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Vorm de geitenkaas tot 4 bonbons, zet op elke appelschijf een geitenkaasbonbon en garneer met een spekroosje en een beetje marinade.
  •  
    Veel succes
Patrizia Prantl
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Schrenteweinhof in Lana

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Schrenteweinhof flower flower flower
Fam. Karnutsch  | Lana
Fruitteelt, Wijnbouw
Boerderijwinkel: vruchtenspreads, siroop, vruchtensappen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleidingen fruit- en wijngaarden, Rondleiding wijnkelder met degustatie ...
4,9
"Zeer goed"
(10 beoordelingen)
App. v.a. 65€ per nacht
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?