&noscript=1 /> Zoete appelbroodjes - Typisch recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Zoete appelbroodjes

Zoete appelbroodjes

Golden Delicious appels zijn bijzonder aan te bevelen voor deze broodjes. Ze geven het brood de nodige zoetheid.
Elisabeth Mittelberger
Boerin van de Eichernhof
Ingrediënten
6 broodjes
75 MIN.
  • 2
    appels (golden delicious)
  • 1 el
    kaneel
  • 1 tl
    anijs
  • 2 el
    rozijnen
  • 3 - 4
    walnoten, hazelnoten, pompoenpitten of zonnebloempitten
  • 500 g
    volkorenspeltmeel
  • 1 tl
    zout
  • 350 ml
    natuurtroebel appelsap (lauwwarm)
  • 20 g
    gist
  • 1 - 2 el
    honing
  • 40 g
    boter
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Zoete appelbroodjes
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Was de appels en snijd ze in grove stukken. Voeg anijs en kaneel, rozijnen en noten toe.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Doe het meel in een kom en doe het zout erbij. Meng het appelsap met de gist en de honing en roer het mengsel door het deeg. Kneed alles goed door elkaar. Kneed tot slot de boter erdoor.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Laat het deeg afgedekt rijzen tot het ongeveer twee keer zo groot is geworden.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Steek er met een lepel rondjes uit en rol ze door het volkorenmeel. Leg de rondjes vervolgens op een met meel bestoven bakblik.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Bak de broodjes 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (hetelucht).
  •  
    Veel succes
Elisabeth Mittelberger
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Eichernhof in Vöran

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Eichernhof flower flower flower flower
Fam. Mittelberger  | Vöran
Veeteelt, Fruitteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: honing, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: kruidenrondleiding, brood en banket, kookcursus
5,0
"Uitstekend"
(27 beoordelingen)
App. v.a. 85€ per nacht
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?