&noscript=1 /> Fascinerende boerderijarchitectuur in Zuid-Tirol
 
Fascinerende boerderijarchitectuur in Zuid-Tirol
Fascinerende boerderijarchitectuur in Zuid-Tirol

Traditie ontmoet moderniteit
boerderijen met stijl

Architectuur

Architectuur en boerderij

Van historisch tot modern

De bouwstijl van een Zuid-Tiroolse boerderij kan soms verrassend zijn. De grote architectonische diversiteit, van de historische tot de moderne boerderijen, verbaast niet alleen architectuurminnende gasten.

De bouwstijl van een Zuid-Tiroolse boerderij kan soms verrassend zijn. De grote architectonische diversiteit, van de historische tot de moderne boerderijen, verbaast niet alleen architectuurminnende gasten.

In de 21e eeuw is de bouwwijze van een klassieke boerderij in Zuid-Tirol niet meer duidelijk te omschrijven. Historisch gezien bestaat een traditionele Zuid-Tiroolse boerderij uit een boerenwoning, een stal en een schuur. Vroeger bevonden de woning en de stal zich in hetzelfde gebouw. Tegenwoordig worden de dieren meestal in een apart bouwwerk ondergebracht. Vanouds dient de schuur voor de opslag van hooi als veevoedervoorraad en als plaats voor het bewaren van gereedschap en werktuigen. De centrale plek in de boerderij was de stube. Lange tijd was het de enige verwarmde ruimte op de boerderij. Dit is een van de redenen waarom het grootste deel van het gezinsleven zich daar afspeelde. Tegenwoordig wordt de boerenstube vooral gebruikt om gezellig bij elkaar te zitten. Ook binnen Zuid-Tirol zijn regionale verschillen in de traditionele bouwwijze van boerderijen ontstaan. Afhankelijk van de geografische ligging was er in sommige dalen sprake van verschillende stijlen, die vandaag de dag nog steeds herkenbaar zijn.

 

Een reis door de tijd in historische muren

Een aantal boerderijen in Zuid-Tirol kennen een eeuwenlange geschiedenis. Vele ervan zijn nog goed bewaard gebleven en zijn met zorg gerestaureerd. In de historische boerderijen liggen prachtige gewelven, sierlijke fresco's en betimmerde stuben verborgen. Of het nu om een voormalige aristocratische residentie of een jachtslot gaat, ze staan allemaal op de monumentenlijst. De fraaie inrichting verleent de boerderijen een charmante sfeer. Tijdens de vakantie op een historische boerderij in Zuid-Tirol beleef je de sfeer van lang vervlogen tijden zonder te hoeven afzien van comfort en het authentieke boerenleven.

 

Boerderij ontmoet design

Vaak besluit de boerenfamilie ook om de historische structuur volledig te renoveren. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de oude stenen muren worden blootgelegd en een nieuw aanzien wordt gecreëerd met luchtige stalen constructies en grote glasoppervlakken. Ook de originele houten balken krijgen een nieuwe plek in de modern geïnterpreteerde restauraties.

Met hun moderne architectuur en elegante design weten vandaag de dag veel nieuw gebouwde boerderijen de show te stelen. De fascinerende gebouwen worden gekenmerkt door hun rechte lijnen, functionaliteit en woonruimtes die baden in het licht. Tegelijkertijd zijn de moderne boerderijen uitstekend geïntegreerd in het omringende landschap. De stijlvol ingerichte vakantiewoningen en kamers creëren een uniek woongevoel door het gebruik van natuurlijke materialen. Van de traditionele boerderij tot de moderne designboerderij - op geen van de vakantieboerderijen ontbreekt het aan authentieke sfeer. Voorop staat altijd de actieve landbouw en de persoonlijke verzorging van de gasten door de boerenfamilie.

lees meer lees minder

3 redenen

Fascinerende boerderijarchitectuur

Historische boerderijen met een bewogen geschiedenis
Historische boerderijen

met een bewogen geschiedenis

Oude muren in nieuwe glans - boerderij nieuwe stijl
Oude muren in nieuwe glans

Boerderij nieuwe stijl

Moderne boerderijen in hedendaags design
Moderne boerderijen

in hedendaags design

Zoek boerderij

Exclusieve gebouwen

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
45 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
45 boerderij gevonden gevonden boerderijen
 | 
Edelansitz Zimmerlehen flower flower flower flower
Fam. Kompatscher  | Völs am Schlern
Veeteelt
ontbijt
Producthoek: spek, worstjes, eieren ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Stalbezoek, Rondleiding boerderij ...
4,9
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
App. v.a. 99€ per nacht
Ansitz Ranuihof flower flower flower flower
Fam. Runggatscher  | Villnöss
Veeteelt
ontbijt
Producthoek: vruchtenspreads, siroop, kruiden ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Stalbezoek, Rondleiding boerderij
4,9
"Uitstekend"
(27 beoordelingen)
Kamer v.a. 128€ per nacht
Fronthof flower flower flower flower
Fam. Kompatscher  | Völs am Schlern
Veeteelt, Wijnbouw, Groenteteelt, Bessenteelt
ontbijt
Producthoek: spek, worstjes, wijn ...
Agrarische aanbiedingen: Rondleiding boerderij, Rondleiding wijnkelder, Rondleiding boerderij met wijnproeverij
5,0
"Zeer goed"
(10 beoordelingen)
App. v.a. 90€ per nacht
Je zoekresultaat

Alles over het boerenhuis

De boerderij als droombestemming

Een boerderij in Zuid-Tirol is het ideale decor voor grootse vakantiemomenten en heeft ook buiten de vier muren menige verrassing in petto.