&noscript=1 /> Gezinsvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol
 
Gezinsvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol
Gezinsvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol

Tussen stallaarzen
en natuurspeelplaats

Vakantie met kinderen

Voor het familiealbum

Belevenissen voor het familiealbum

Verveling op de boerderij? Dat bestaat niet! Tijdens een gezinsvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol vliegen de uren voorbij. Er is een heleboel te ontdekken, te verkennen en te onderzoeken. Terwijl de kinderen grote ogen opzetten in de stal, kunnen de ouders ontspannen achterover leunen.

Verveling op de boerderij? Dat bestaat niet! Tijdens een gezinsvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol vliegen de uren voorbij. Er is een heleboel te ontdekken, te verkennen en te onderzoeken. Terwijl de kinderen grote ogen opzetten in de stal, kunnen de ouders ontspannen achterover leunen.

Een dag op de boerderij in Zuid-Tirol begint 's morgens vroeg al met een spannend moment. Zodra ze uit bed komen, haasten de kinderen zich naar het kippenhok om te zien of hun lievelingskip een ei heeft gelegd. Voorzichtig wordt het ei uit het nest gehaald en als een schat naar de ouders gebracht. Op een vast tijdstip in de middag staat voor de kinderen de volgende verplichte afspraak op het programma: een bezoek aan de stal. Ze kunnen een handje helpen en voor de dieren zorgen. Koeien, schapen en paarden moeten gevoederd worden en de stal uitgemest. Ze kijken mee over de schouder van de boer tijdens het melken en leren zo waar de melk vandaan komt. De kleintjes maken ook dierenvriendjes op de kinderboerderij. Hier lopen konijnen, pony's en geiten rond die graag geaaid willen worden. De leukste tijd op de boerderij? Vast en zeker de lente, wanneer iedereen opgetogen is om pasgeboren dierenbaby's te zien. Door de dag heen krijgen de kinderen een kijkje in het leven op de boerderij en leren ze spelenderwijs elke dag iets nieuws. Op de fruitboerderij leren ze hoe de verschillende appelsoorten smaken en hoe ze worden verwerkt tot appelsap of gedroogd fruit.

 

De natuur als avonturenspeeltuin

Puur natuur: een gezinsvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol betekent vrijheid en veel ruimte voor jong en oud om zich te ontwikkelen. De ontdekkingsgeest van de kinderen komt hier volledig tot zijn recht, op de liefdevol ingerichte natuurspeelplaats, op de groene weide of op de nabijgelegen open plek in het bos. Op de boerderij zijn de kinderen urenlang buiten bezig. Tussendoor ontdekken de kleintjes lekkere bessen in de snoeptuin. Zo nu en dan duikt een van de vele katten op om zich uitgebreid te laten aaien. De boerderijhond is een trouwe metgezel op ontdekkingstochten en de kinderen verliezen hem nooit uit het oog. Wanneer de boer op zijn tractor de hoek om komt, beginnen de ogen van de kinderen te stralen en is het boerderij-avontuur compleet. Terwijl de kleintjes goed verzorgd worden, kunnen de ouders ontspannen genieten onder de kersenboom. En als het regent? Wat dacht je van spelen in het hooi, knutselen met de boerin of je vermaken in de speelkamer? Op de boerderij is elke dag een avontuur.

 

Gezinsvriendelijke accommodaties

Op de boerderij heerst een familiaire sfeer. De boerenfamilie bekommert zich met veel zorg om de gasten. Juist daarom worden de gastgevers snel in het hart gesloten door de kinderen. Bij een verblijf op de boerderij in Zuid-Tirol houden gezinnen vooral van de ongedwongen sfeer en de mogelijkheid om de vakantiedagen helemaal in te richten naar de behoeftes van de kinderen. De vakantiewoningen en kamers op de boerderij zijn zeer ruim van opzet en bieden genoeg plek voor het hele gezin. Ook opa en oma voelen zich er helemaal thuis. Enkele gastgevers zijn speciaal gericht op gezinnen en bieden ook voorzieningen voor de allerkleinsten.

lees meer lees minder

3 redenen

Kinderparadijs boerderij

Beestachtig leuke vriendschappen met stalbewoners
Beestachtig leuke vriendschappen

met de stalbewoners

Vrijheid en speelruimte middenin de natuur
Vrijheid en speelruimte

middenin de natuur

Accommodaties op maat en hartelijke gastgevers
Accommodaties op maat

en hartelijke gastgevers

Zoek boerderij

Ruime accommodaties

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
1282 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
1282 boerderij gevonden gevonden boerderijen
 | 
Moserhof flower flower
Fam. Pircher  | Ritten  (Bozen en omgeving)
Veeteelt, Fruitteelt
Producten van de boerderij: melk, eieren, vruchtenspreads ...
5,0
"Zeer goed"
(5 beoordelingen)
App. v.a. 83€ per nacht
Innerhof flower flower flower
Fam. Innerhofer  | Kaltern aan de Wijnroutee  (Bozen en omgeving)
Fruitteelt
Producten van de boerderij: vruchtenspreads, vruchtensappen, verse groenten van het seizoen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken
App. v.a. 92€ per nacht
Drockerhof flower flower flower flower
Fam. Kostner  | Kastelruth
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: eieren, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
4,9
"Uitstekend"
(68 beoordelingen)
Kamer v.a. 50€ per nacht
App. v.a. 105€ per nacht
Je zoekresultaat

Alles over gezinsvakantie

Klein geluk, met hoofdletters

Op de boerderij in Zuid-Tirol is er van alles te beleven voor het hele gezin. Elke dag is een nieuw avontuur. Bereid je maar voor!