&noscript=1 /> Gezondheid op de boerderij in Zuid-Tirol
 
Gezondheid op de boerderij in Zuid-Tirol
Gezondheid op de boerderij in Zuid-Tirol

De boerderij als
bron van gezondheid

Gezondheid

Gezondheid op de boerderij

De boerderij als apotheek

Rustige natuurlijke idylle, schone lucht, contact met dieren en verse producten: het leven op de boerderij is gezond. Het versterkt het immuunsysteem, vermindert allergieën en is goed voor hart en ziel. Daar trekken behalve de boerenfamilie ook de gasten op de boerderij profijt van.

Rustige natuurlijke idylle, schone lucht, contact met dieren en verse producten: het leven op de boerderij is gezond. Het versterkt het immuunsysteem, vermindert allergieën en is goed voor hart en ziel. Daar trekken behalve de boerenfamilie ook de gasten op de boerderij profijt van.

De boerderijen in Zuid-Tirol zijn een ware schatkist voor lichaam en geest. De boerderij in zijn natuurlijke omgeving, de dieren die er leven en de producten van eigen land dragen daar in belangrijke mate toe bij. Een vakantie op de boerderij is dus niet alleen leuk en ontspannend, maar heeft ook bijzonder positieve effecten op de gezondheid.

 

Stallucht en omgang met dieren

Wie had gedacht dat een bezoek aan de stal goed was voor je eigen gezondheid? De kiemen in hooi en koemest verminderen het risico op allergieën en versterken het immuunsysteem. Uit studies is gebleken dat kinderen die op een boerderij opgroeien bijna nooit last hebben van astma of hooikoorts. Dus vuil houdt je echt gezond. Konijnen en katten aaien, hongerige kippen voeren of koeien en schapen verzorgen - op een boerderijvakantie in Zuid-Tirol worden hechte vriendschappen met de dieren gesloten. Het contact met de dieren verhoogt ook het verantwoordelijkheidsgevoel van de kinderen, verbetert het algemene welzijn en helpt te ontspannen. Wanneer de gasten op de boerderij rondspringen in het hooi, helpen met het werk in de stal en knuffelen met de dieren, vaart het lichaam er dus heel wel bij.

 

Gezonde genoegens

Een verblijf op de boerderij gaat ook gepaard met gezonde voeding. Van de vele grondstoffen van de boerderij worden allerlei producten gemaakt die het gehemelte strelen en het lichaam verwennen. De producten zijn niet alleen uniek, zelfgemaakt en van uitstekende kwaliteit, maar ook natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. Van het volle appelsap tot de pittige kaas, de zoete honing en de rustgevende kruiden: alle lekkernijen van de boerderij zijn voedzaam, gezond en bewijzen zich door hun absolute versheid. Een waar paradijs voor liefhebbers van de gezonde, groene keuken is de moestuin. Hier vind je een grote verscheidenheid aan groenten en fruit en een bonte mengeling van oude rassen die al eeuwenlang op de boerderij gedijen.

 

De boerderij als plek voor ontspanning

Wat je zeker lukt tijdens een boerderijvakantie in Zuid-Tirol: loslaten, het leven van alledag vergeten en je hoofd leegmaken. Het ritme op de boerderij is trager en je leeft er bewuster. Er zijn talrijke plekjes om je terug te trekken, te onthaasten en weer op krachten te komen. Vooral in de vrije natuur kun je diep inademen en nieuwe energie opdoen in de frisse berglucht. Lange boswandelingen verminderen de stress, bevorderen de concentratie en versterken de zintuigen. Terug op de boerderij dragen de innerlijke rust en tevredenheid bij aan een goed vakantiegevoel. De comfortabele vakantiewoningen en kamers, ingericht met veel natuurlijke materialen, versterken het effect en zorgen voor een gezonde en rustgevende slaap.

lees meer lees minder

3 redenen

Zo gezond is de boerderij

Gezonde stallucht en dierlijke metgezellen
Gezonde stallucht

en dierlijke metgezellen

Iets goeds voor het lichaam doen met natuurlijke producten
Met natuurlijke producten

goed doen voor het lichaam

Krachtplek middenin de natuur - time-out voor de ziel
Krachtplek middenin de natuur

een time-out voor de ziel

Zoek boerderij

Gezondheid op de boerderij

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
371 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
371 boerderij gevonden gevonden boerderijen
 | 
Gutonhof flower flower flower flower flower
Fam. Perathoner  | Wolkenstein
Veeteelt
ontbijt
Producthoek: melk, yoghurt, kaas ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
4,9
"Uitstekend"
(23 beoordelingen)
online te boeken
App. v.a. 100€ per nacht
Paulsner Feldhof flower flower flower flower flower
Fam. De Filippis  | Eppan an der Weinstraße  (Bozen en omgeving)
Fruitteelt
ontbijt
Boerderijwinkel: eieren, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: Rondleiding boerderij
4,7
"Zeer goed"
(3 beoordelingen)
App. v.a. 120€ per nacht
Aussermahrhof flower flower flower flower
Fam. Taschler  | Gsieser Tal
Veeteelt
ontbijt
Producthoek: melk, yoghurt, kaas ...
Agrarische aanbiedingen: Meewerken in de stal, Rondleiding boerderij met proeverij, Cursus broodbakken
5,0
"Uitstekend"
(135 beoordelingen)
online te boeken
Kamer v.a. 155€ per nacht
App. v.a. 130€ per nacht
Je zoekresultaat

Alles over gezondheid

Uitgerust en in evenwicht op de boerderij

Door de nabijheid van de natuur zijn de boerderijen in Zuid-Tirol een waardevol bezit. De talrijke gezondheidsaspecten komen ook tijdens een boerderijvakantie tot hun recht.