&noscript=1 /> Duurzame vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol
 
Duurzame vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol
Duurzame vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol

Vakantie in harmonie
met de natuur

Milieubewustzijn

Milieubewuste vakantie

Duurzaam ontspannend

Verantwoordelijk, zuinig met hulpbronnen en milieuvriendelijk: wie duurzaamheid in de vakantie belangrijk vindt, is op een boerderij in Zuid-Tirol precies op de juiste plek. Uit alles spreekt een natuurverbonden manier van leven, van de inrichting tot de energiewinning en de producten van de boerderij.

Verantwoordelijk, zuinig met hulpbronnen en milieuvriendelijk: wie duurzaamheid in de vakantie belangrijk vindt, is op een boerderij in Zuid-Tirol precies op de juiste plek. Uit alles spreekt een natuurverbonden manier van leven, van de inrichting tot de energiewinning en de producten van de boerderij.

Op een boerderij in Zuid-Tirol kun je met een gerust hart van de mooiste tijd van het jaar genieten. Een duurzame vakantie op de boerderij biedt een hele reeks groene voordelen. Hierdoor laten de gasten een kleine ecologische voetafdruk achter en dragen zij bij aan het behoud van een intact milieu. Vooral bioboerderijen hebben aandacht voor een respectvolle omgang met de natuur.

 

Natuurlijke materialen en efficiënt energiegebruik

Veel boerderijen in Zuid-Tirol worden omringd door dichte gemengde bossen en naaldbossen. Dit betekent dat een waardevol basismateriaal vlak voor de deur ligt. Op een aantal boerderijen wordt het hout uit de eigen bossen gebruikt om de accommodaties in te richten met producten van hoge kwaliteit. Menige boer haalt zelf het hout uit het bos en maakt er met de hand meubels van. De kamers en vakantiewoningen zien er dankzij het gebruik van natuurlijke materialen bijzonder gezellig en knus uit. Behalve massief houten meubels van onbehandeld hout kunnen de gasten badkamers van natuursteen verwachten en textiel van katoen, linnen of loden. Vooral in nieuwe gebouwen of gerenoveerde boerderijen leggen de gastgevers steeds meer de nadruk op milieubescherming, duurzaamheid en efficiënt energiegebruik via optimale isolatie, ademende muren en bouwbiologische oppervlakken. Ook wat de opwekking van energie betreft kiezen veel boerderijen voor groene oplossingen. Houtsnippersystemen en zonnepanelen zorgen voor warm water en een aangename kamertemperatuur. Fotovoltaïsche systemen maken gebruik van zonne-energie om elektriciteit op te wekken. Verder halen veel boerderijen in Zuid-Tirol kristalhelder drinkwater uit een eigen bron. Met al deze maatregelen worden waardevolle hulpbronnen gespaard en wordt de natuur minder vervuild.

 

Korte afstanden

Vanouds wordt op de boerderijen in Zuid-Tirol voortreffelijk voedsel geproduceerd. De dierlijke en plantaardige grondstoffen groeien en gedijen in harmonie met de natuur. Ze worden rechtstreeks op de boerderij verwerkt tot natuurlijke producten. Dat is duurzaamheid op zijn best. Van de verse eieren en de zelfgemaakte jam tot spek en kaas - alles belandt rechtstreeks op je bord. Korte afstanden gelden niet alleen voor de producten, maar ook voor de gasten op de boerderij. Veel excursiedoelen liggen namelijk in de directe omgeving en zijn gemakkelijk zonder auto te bereiken. Bovendien is de boerderij een perfecte uitvalsbasis voor veel milieuvriendelijke en natuurgerichte vrijetijdsactiviteiten - een waar paradijs voor sportliefhebbers. Op verzoek worden gasten die met het openbaar vervoer arriveren, opgehaald door de boerenfamilie.

Vooral boerderijen met biologische landbouw hebben in het bijzonder zorg voor het dierenwelzijn en een uitgebalanceerde aanplant van cultuurgewassen. Geheel in overeenstemming met ecologische principes ontstaan zo gesloten kringlopen. Op een bioboerderij worden bodem en water ontzien om de natuurlijke hulpbronnen te kunnen doorgeven aan toekomstige generaties. Niets staat een duurzame vakantie op een boerderij in Zuid-Tirol dus nog in de weg.

lees meer lees minder

3 redenen

Duurzame vakantie op de boerderij

Natuurlijke inrichting en producten uit de eerste hand
Inrichting met natuurlijke materialen

en producten uit de eerste hand

Biologische landbouw en milieubewuste kringlopen
Biologische landbouw

en milieubewuste kringlopen

Hulpbronnensparend gebruik van energiebronnen
Hulpbronnensparende

omgang met energiebronnen

Zoek boerderij

Biologische en ecologische boerderijen

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
87 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
87 boerderij gevonden gevonden boerderijen
 | 
Oberscherer-Hof flower flower flower
Fam. Öttl  | Marling
Boerderij met biologische landbouw, Fruitteelt, Wijnbouw
ontbijt
Producthoek: vruchtenspreads, siroop, vruchtensappen ...
App. v.a. 65€ per nacht
Ganoihof flower flower flower
Fam. Profanter  | Villnöss
Boerderij met biologische landbouw, Veeteelt
Producthoek: vruchtenspreads, siroop, vruchtensappen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
4,8
"Zeer goed"
(73 beoordelingen)
App. v.a. 80€ per nacht
Unterschweighof flower flower flower flower
Fam. Berger  | Ulten
Boerderij met biologische landbouw, Veeteelt
ontbijt
Boerderijwinkel: melk, yoghurt, kaas ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Hooien meebeleven ...
5,0
"Uitstekend"
(20 beoordelingen)
App. v.a. 90€ per nacht
Je zoekresultaat

Alles over duurzaamheid

Vakantie in het groen

De boerderijen in Zuid-Tirol maken een onbezorgde en tegelijkertijd duurzame vakantie mogelijk: milieuvriendelijk, verantwoord en met een goed gevoel.