&noscript=1 /> Vakantie op een bergboerderij in Zuid-Tirol
 
Vakantie op de bergboerderij in Zuid-Tirol
Vakantie op de bergboerderij in Zuid-Tirol

Boven de wolken lijkt
de hemel eindeloos

Boven de 1.500 meter

Vakantie boven de 1.500 meter

Topgevoel op de bergboerderij

Stel je eens voor dat je wakker wordt op een bergboerderij boven de 1.500 meter. Je opent het raam, ademt de kristalheldere berglucht in en verbaast je over de eindeloze uitgestrektheid. Een vakantie op een hooggelegen boerderij in Zuid-Tirol voert je naar een rustplek dicht bij de boomgrens.

Stel je eens voor dat je wakker wordt op een bergboerderij boven de 1.500 meter. Je opent het raam, ademt de kristalheldere berglucht in en verbaast je over de eindeloze uitgestrektheid. Een vakantie op een hooggelegen boerderij in Zuid-Tirol voert je naar een rustplek dicht bij de boomgrens.

In de 19e eeuw trokken veel rijke families uit Bozen zich tijdens de zomermaanden terug op hooggelegen boerderijen om de hitte van het dal te ontvluchten. Vandaag bieden de boerderijen in de berggebieden het hele jaar door een toevluchtsoord voor mensen die ontspanning zoeken. Op grote hoogte slaap je als een marmot in de met veel natuurlijke materialen ingerichte kamers of vakantiewoningen. De stilte op een bergboerderij is een ware weldaad voor lichaam en geest. De lage luchtdruk heeft bovendien een positief effect op het immuunsysteem. 's Ochtends doe je je tegoed aan een heerlijk ontbijt en geniet van de vele lekkernijen van de boerderij die de boerin je voorzet.

 

Eersterangs uitvalsbasis voor bergsporters

Inwendig gesterkt kun je direct vanaf de boerderij starten voor uitzichtrijke wandeltochten. Al na een paar stappen sta je oog in oog met de bergtoppen van Zuid-Tirol en ademt een extra dosis frisse berglucht in. In de winter zijn de boerderijen boven de 1.500 meter het ideale vertrekpunt voor uitgebreide toerskitochten. Het adembenemende panorama van het besneeuwde winterlandschap zorgt voor een euforisch gevoel. Een onvergetelijk natuurspektakel openbaart zich aan alle bergsporters tijdens een zonsopgangwandeling. Bij het krieken van de dag, als het buiten nog pikdonker is, ga je op weg naar het topkruis. Heel langzaam ontwaakt de natuur in het ochtendgrauw. Het eerste licht van de dag en het schijnsel van je hoofdlamp wijzen je de weg. Eenmaal boven breken de eerste zonnestralen eindelijk door over de toppen van de Zuid-Tiroolse bergen. De hemel straalt in helder vuurrood, tot de zon de hele omgeving in een warm goudgeel hult.

 

Het echte bergboerenleven

Tijdens de vakantie op een boerderij boven de 1.500 meter kun je diep in het echte leven van de bergboeren duiken. Je maakt van dichtbij mee hoe de dieren op de boerderij worden verzorgd en hoe er op de graslanden wordt gewerkt. Een hoogtepunt in het agrarische jaar is de hooioogst, wanneer het gras van de bergweiden wordt gemaaid en verzameld. Dit dient als voer voor de dieren in de wintermaanden. Op de afgelegen boerderijen krijg je inzicht in het principe van zelfvoorziening. Veel grondstoffen worden rechtstreeks op de boerderij geteeld en verwerkt. In de boerderijwinkel kun je allerlei producten inslaan die je vakantie in Zuid-Tirol nog leuker maken. Een bijzondere belevenis is een excursie met de boerenfamilie naar de eigen alm van de boerderij. Op de hooggelegen weiden breng je een zonnige dag door en geniet er van een prachtig uitzicht en van de rust en stilte van de natuur.

lees meer lees minder

3 redenen

Vakantie hoog boven het dal

Ongeveer 150 boerderijen boven de 1.500 meter
Ongeveer 150 boerderijen

boven de 1.500 meter

De bergtoppen voor het grijpen
De bergtoppen

voor het grijpen

Hooigeur en stalgefluister van dichtbij meemaken
Hooigeur en stalgefluister

van dichtbij meemaken

Zoek boerderij

Boerderijen boven de 1.500 meter

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
158 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
158 boerderij gevonden gevonden boerderijen
 | 
Sunnleitn flower flower
Fam. Blaas  | Graun in de Vinschgau  (Vinschgau)
Veeteelt
Producten van de boerderij: eieren, kruidenthee
4,6
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
App. v.a. 68€ per nacht
Gemassenhof flower flower flower
Fam. Telser  | Mals  (Vinschgau)
Boerderij met biologische landbouw, Veeteelt
Producten van de boerderij: eieren, verse groenten van het seizoen
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
4,9
"Uitstekend"
(67 beoordelingen)
App. v.a. 60€ per nacht
Premstlahof flower flower flower flower
Fam. Holzer  | Martell  (Vinschgau)
Veeteelt
ontbijt
Producthoek: melk, yoghurt, kaas ...
Agrarische aanbiedingen: Stalbezoek, Rondleiding boerderij
5,0
"Uitstekend"
(29 beoordelingen)
App. v.a. 125€ per nacht
Je zoekresultaat