&noscript=1 /> Vakantie op de alm in Zuid-Tirol
 
Vakantie op de alm in Zuid-Tirol
Vakantie op de alm in Zuid-Tirol

Tijd voor
de alm

Vakantie op de alm

Waar bergmarmotten fluiten

Waar de bergmarmotten fluiten

Droom je van een vakantie ver weg van de bewoonde wereld, middenin de bergen? Van onthaasten en eenvoudig leven in het ritme van de natuur? Deze droom kan uitkomen. Sommige boerderijen in Zuid-Tirol verhuren hun almhutten.

Droom je van een vakantie ver weg van de bewoonde wereld, middenin de bergen? Van onthaasten en eenvoudig leven in het ritme van de natuur? Deze droom kan uitkomen. Sommige boerderijen in Zuid-Tirol verhuren hun almhutten.

Het almbedrijf speelt een belangrijke rol in Zuid-Tirol. Maar liefst 34% van het landoppervlak bestaat uit almen. De uitgestrekte bergweiden liggen bijna uitsluitend boven de boomgrens. Ongeveer 80.000 runderen, schapen, geiten en paarden brengen de zomer door op de almen. Dat is ongeveer 50 % van de totale veestapel. De herders zorgen voor het welzijn van de dieren. Ook de boeren bezoeken hun dieren geregeld op de alm. Duurzaam beheer is van het grootste belang voor de biodiversiteit van flora en fauna die op de almen bijzonder groot is. De ongerepte natuur komt ook de gasten ten goede, die de unieke kans krijgen om te genieten van een vakantie in de bergen.

 

Ver weg van het leven van alledag

Op een vakantie op de alm in Zuid-Tirol lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Hier zijn vrijheid, natuur en eenvoud tastbaar dichtbij. De almhut is een rustiek toevluchtsoord te midden van de prachtige bergwereld. Je dag begint 's morgens met een lekker kopje thee. Je gaat zitten aan de houten tafel voor de hut en kijkt naar het ontwaken van de natuur terwijl je je blik over het dal laat dwalen. Zodra de eerste zonnestralen het bos aanraken en de laatste nevelsluiers optrekken, pak je je rugzak en ga je op pad. In de late namiddag keer je terug naar de hut. De gebeurtenissen van de dag hebben je hongerig gemaakt. In de keuken bereid je samen met je gezin een stevig avondmaal. Het houtfornuis zorgt voor een aangename warmte. Als je nog niet moe bent, zet je nog een stap buiten de deur. De onbelemmerde duisternis van de nacht laat de sterren bijzonder helder stralen. Daarna laat je je met een gerust hart in het behaaglijke bed vallen. Hierboven slaap je letterlijk als een roos.

 

Jouw wereld zijn de bergen

Een almhut in Zuid-Tirol is de perfecte uitvalsbasis voor uitgebreide verkenningstochten in de bergen. Voor je vertrekt, vul je je fles met kristalhelder bronwater. Na de eerste stappen zit je midden tussen de bloeiende bergweiden en grazende koeien. Het doel van vandaag is het unieke uitzicht vanaf het kruis op de top. De stralende zon en de zuivere berglucht begeleiden je op je pad. Wie durft, neemt op de terugweg een duik in het koude bergmeer. Misschien hoor je wel het gefluit van een bergmarmot of ontdek je een bijzondere alpenbloem in het mos. Tijdens een vakantie op de alm in Zuid-Tirol kun je in alle rust genieten van de eenzaamheid. Nergens anders is het zo vredig en rustig, de natuur bepaalt het tempo en de dagen vliegen voorbij. Op de alm leer je de soberheid opnieuw ontdekken en het gevoel hoe sereen het leven eigenlijk kan zijn.

lees meer lees minder

3 redenen

Hunkerplek alm

Ongestoord toevluchtsoord in een vredige bergwereld
Toevluchtsoord

in een vredig berglandschap

Gezellige hutten met een rustieke sfeer
Gezellige hutten

met een rustieke sfeer

Maar een stap verwijderd van het wandelpad
Met maar een stap

naar het wandelpad

Zoek boerderij

Almhut huren

Oops, an error occurred! Code: 20240616115250ec2d6573

Alles over een almvakantie

Verrukking

Of je nu op de alm bent of op een hooggelegen bergboerderij, dankzij de indrukwekkende Zuid-Tiroolse bergwereld bevind je je altijd in een imposant natuurlijk decor.