&noscript=1 /> Therme Meran in Meran - Zuid-Tirol Therme Meran in Meran - Zuid-Tirol
 
Thermen van Meran: een oase van welzijn in het hart van Meran
Thermen van Meran: een oase van welzijn in het hart van Meran

Bestemming

Thermen van Meran

Thermen van Meran: een oase van welzijn in het hart van Meran

In het hart van de kuurstad Meran nodigt Therme Meran je uit voor een dagje ontspanning. Het architectonisch opmerkelijke gebouw wordt omgeven door het groene Thermenpark.

Of je nu wilt ontspannen in de sauna, genieten van een massage, zwemmen in een van de vele binnen- en buitenzwembaden of trainen in het fitnesscentrum: het uitgebreide aanbod is geheel afgestemd op de wensen van de gasten. Bovendien kun je schoonheidsarrangementen en een brunch of aperitief combineren  met een verblijf in Therme Meran.

Veelzijdige spa

De glazen kubus van de therme is al van verre te zien, majestueus glimmend in de zon. Therme Merano is voor iedereen goed bereikbaar, zowel te voet als met de auto of het openbaar vervoer. Op een steenworp afstand van de oude stad Meran kun je momenten van ontspanning, gezondheid en loslaten beleven. Alleen, met z'n tweeën, met familie of vrienden - de Therme Meran is altijd een uitstapje waard. De spa, die verschillende internationale prijzen heeft gewonnen, heeft niet alleen talrijke binnen- en buitenzwembaden, maar ook een breed wellness-aanbod. Individueel afgestemde verwenmomenten met regionale verzorgingsproducten verlichten spanning, verbeteren het huidbeeld of kalmeren. Of het nu gaat om een biologische hooibadsauna, een honing-bloemen-zoutpeeling, een lavasteenmassage of een aromatisch olie-ontspanningsbad: hier kan iedereen een individueel aangepast en rustgevend schoonheidsprogramma ervaren. Het gezondheidsprogramma omvat ook inhalaties met thermaal water en therapeutische thermale baden. Er zijn in totaal 15 zwembaden in het overdekte gedeelte van Therme Meran; de thermale waterbaden met een lichte radonconcentratie, de warme en koude baden, het zoutwaterbad en de whirlpools zijn bijzonder populair.

Thermen van Meran: een oase van welzijn in het hart van Meran

Thermenpark met een fantastisch uitzicht

In de zomer nodigt het vijf hectare grote Thermenpark, het groene centrum van Merano, uit tot zonnebaden en ontspannen. Tussen mediterrane bomen, palmen, rozenstruiken en omgeven door het adembenemende bergpanorama bieden de grasperken volop ruimte om met al je zintuigen te genieten van een dagje spa. Naast verschillende zwembaden is er ook een waterlelievijver, een ondergronds stoombad en een waterval. Acht ontspanningslounges zorgen voor een privésfeer midden in het thermenpark. Actief bezig zijn kun je op het beachvolleybalveld of het buitentrainingsveld. Een bijzondere tip: de Kneipp cursus in Therme Meran. Een speciale hydrotherapie strekt zich uit over vier stations - waaronder een koude beenbegieting en een blotevoetenpad.

 

Een kuuroord met geschiedenis

De therme van Meran trekt al heel lang prominente gasten naar Meran. De therme werd geboren in 1836, toen publiceerde een arts uit Meran een artikel over de klimatologische voordelen van Meran. De stad werd er al snel beroemd om: de lucht, het geneeskrachtige water en de plaatselijke melk werden allemaal geprezen als bevorderlijk voor de gezondheid. Prominente gasten als Richard Strauss, Rainer Maria Rilke, keizerin Sisi en Franz Kafka bezochten de therme in de loop der jaren. Eerst werd een koudwater-sanatorium geopend, spoedig gevolgd door elegante hotels, de 'Wandelhalle' en in 1874 het kurhaus - ook nu nog een bezienswaardigheid van de stad.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de omgeving van de Therme Meran
46 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Ansitz Layshof
Fam. Klotzner  | Meran
Fruitteelt
Producthoek: vruchtenspreads, siroop, vruchtensappen ...
Agrarische aanbiedingen: Rondleidingen fruit- en wijngaarden
Afstand 1,0 km
Positie op de kaart
App. v.a. 170€ per nacht
Valentinhof flower flower flower flower
Fam. Unterhofer  | Meran
Boerderij met biologische landbouw, Fruitteelt, Groenteteelt, Bessenteelt
ontbijt
Boerderijwinkel: kaas, eieren, honing ...
Agrarische aanbiedingen: Rondleiding boerderij
Afstand 1,2 km
Positie op de kaart
5,0
"Zeer goed"
(2 beoordeling)
App. v.a. 250€ per nacht
Sittnerhof flower flower flower
Fam. Brunner  | Meran
Fruitteelt, Wijnbouw
ontbijt
Producten van de boerderij: vruchtensappen, vers fruit naargelang het seizoen
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleidingen fruit- en wijngaarden, Rondleiding wijngaard ...
Afstand 1,3 km
Positie op de kaart
Kamer v.a. 150€ per nacht
App. v.a. 118€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Therme Meran

Meer informatie

Contacts
Terme Merano
Piazza Terme 9
39012 Merano/Meran
Situated in the heart of Meran, Terme Meran is a place of wellbeing and health featuring 25 indoor and outdoor pools, a 2,200 square-metre sauna area, and the thoroughly modern MySpa.
A fitness centre, various culinary spots and changing cultural and musical events at the Terme square round off the offerings.