&noscript=1 /> Hoferhof - Boerenambachten in Algund Handwerk-Detail
 
Hoferhof
Agrarisch handwerk in Algund
Fam. Aichner Vellau 9
M +39 334 2614704 boden.kleid@hotmail.com
Werken van wol
Beschrijving boerderij
Helemaal boven, aan het eind van de weg, boven de Heilige Drievuldigheidskerk in Vellau bij Algrund, ligt een boerderij, alleenstaand en schilderachtig, op een hoogte van ca. 1.000 meter: de Hoferhof. Hier, tussen biologische groentegewassen en 25 vrij rondlopende Tiroolse bergschapen, werkt Johanna Aichner aan haar zielsproject „boden.kleid“ en creëert er heel bijzondere kunstwerken.
Bäuerin Johanna Aichner
heet je hartelijk welkom!
Wij spreken Duits, Italiaans en Engels
boden.kleid@hotmail.com
mobiel +39 334 2614704
Met behulp van draad, schaar, haaknaald en uitsluitend Zuid-Tiroolse schapenwol tovert de jonge boerin allerlei fraaie textielwaren tevoorschijn. “Een groot deel van de wol komt van onze eigen schapen. Ze worden geschoren en daarna was ik de wol in een kruiwagen en droog die meteen op onze boerderij. Na het kaarden en de verwerking gebruik ik het opgerolde garen om mee te haken.” Intussen vinden Johanna Aichners producten gretig aftrek, via Instagram en Facebook verkoopt ze het merendeel van haar artikelen. Met de hand gemaakte producten doen het namelijk heel goed bij jong publiek, verklapt ze.
Elk stuk is uniek
Hier vind je bijzonder haakwerk uit de collectie van Johanna Aichner.
title:
description:
title:
description:
title:
description:
Het assortiment
  • Dekens
  • Tapijten
  • Oma-Emma-dekentjes
  • Kussenovertrekken
  • Maatwerk
  • Zitkussens
Ligging & aanrijroute
Aanrijroute
Van Meran in de richting Naturns rijden en na de tweede tunnel voor het plaatsje Töll afbuigen in de richting Vellau/Algund. Na 700 meter links afbuigen in de richting Vellau. De weg ca. 4,7 km volgen tot het centrum van Vellau. De Hoferhof ligt boven de kerk.
Hoferhof
in Algund ligt op
987 meter boven zeeniveau.
Back to list