&noscript=1 /> Lahngut - Boerenambachten in Lana Handwerk-Detail
 
Lahngut
Agrarisch handwerk in Lana
Fam. Windegger Lahnstr. 9
M +39 335 8397070 h.windegger@rolmail.net
Houtdraaien
Beschrijving boerderij
De Lahngut-Hof met zijn 2,5 hectare grote boomgaarden ligt in Niederlana op 300 meter boven zeeniveau. Het dorp ten zuiden van de stad Merano/Meran staat bekend om zijn parochiekerk met het laatgotische vleugelaltaar van schilder-beeldhouwer Hans Schnatterpeck. Bovendien ligt in deze gemeente het grootste appelteeltgebied van Zuid-Tirol. De boerderij is een ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen en fietstochten in de omgeving. Op de begane grond heeft Karlheinz Windegger zijn houtdraai-atelier ingericht met uitzicht op de appelbomen. De gietijzeren draaibank vormt het centrale punt van zijn atelier. Hier brengt de enthousiaste houtdraaier vele uren door en creëert hij de meest uiteenlopende houten kunstobjecten.
Bauer Karl Heinz Windegger
heet je hartelijk welkom!
Wij spreken Duits en Italiaans
h.windegger@rolmail.net
mobiel +39 335 8397070
Hier draait alles om hout
“Wat mij aan hout zo fascineert, is dat het niet vlak of effen is”, vertelt Karlheinz Windegger. Vlammend loofhout, kwastig appelhout, een knoestig oud blok: de 50-jarige landbouwer gebruikt het liefst hout dat door de natuur is getekend. “Ik vind het schitterend om deze oneffenheden zo goed mogelijk tot leven te brengen. Glad hout ziet er daarentegen al gauw machinaal uit.” In 2005 is hij met houtdraaien begonnen en sindsdien heeft dit oude ambacht hem niet meer losgelaten. Vooral in de wintermaanden brengt hij veel tijd door in zijn atelier. De kunstzinnig vormgegeven objecten verraden dat hij hier heel wat uren heeft doorgebracht. “Houtdraaien is voor mij een ware passie”, aldus Karlheiz Windegger, die in 2009 zijn eigen houtdraai-atelier heeft geopend.
Elk stuk is uniek
Hier vindt u unieke gedraaide werken uit het assortiment van Karl Heinz Windegger.
title:
description:
title:
description:
title:
description:
title:
description:
title:
description:
title:
description:
Het assortiment
  • bal vazen
  • kommen en borden
  • ballen
  • houtvruchten
  • sieraden
  • pepermolens
Ligging & aanrijroute
Aanrijroute
Neem op de snelweg van Merano/Meran naar Bolzano/Bozen de afslag Lana-Postall/Lana-Burgstall. Volg de Boznerstraße in de richting van Lana, sla linksaf in de Zollstraße en opnieuw linksaf in de Schnatterpeckstraße. Rijd op de kruising met de Sonnenweg rechtdoor en sla de Lahnweg in. Volg deze weg naar de Lahngut-Hof, deze bevindt zich aan de linkerkant van de weg.
Lahngut
in Lana ligt op
279 meter boven zeeniveau.
Back to list