brood en banket
Appelstrudel
Appelstrudel
In Zuid-Tirol wordt de apfelstrudel traditioneel bereid met korstdeeg en appels uit de streek. Perfect voor bij de koffie.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Andrea Müller
						
						
							Boerin van de Pirchhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								2 strudel
							
							
								
								75 MIN.
							
						- Voor het zandtaartdeeg:
- 
											10 - 12 gappels
- 
											1 pakjebakpoeder
- 
											4eieren
- 
											180 grozijnen
- 
											200 grum (naar behoefte)
- 
											1 pakvanillesuiker
- 
											een beetje suiker
- 
											vanillesuiker
												melk om te bestrijken
											
										Bereiding - Appelstrudel
						- 
										 1.
												
											StapMeng de bloem met het bakpoeder, de eieren, de margarine, de suiker en de vanillesuiker en kneed alles tot een glad deeg. Laat dit ca. 1/2 uur rusten. 1.
												
											StapMeng de bloem met het bakpoeder, de eieren, de margarine, de suiker en de vanillesuiker en kneed alles tot een glad deeg. Laat dit ca. 1/2 uur rusten.
- 
										 2.
												
											StapSchil ondertussen de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng ze met de suiker, vanillesuiker en rozijnen. Voeg naar wens een scheutje rum toe. 2.
												
											StapSchil ondertussen de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng ze met de suiker, vanillesuiker en rozijnen. Voeg naar wens een scheutje rum toe.
- 
										 3.
												
											StapVerdeel het deeg in 2 gelijke delen, rol deze uit en vul ze met het appel-rozijnen-mengsel. Vouw het deeg dubbel en bestrijk met de koude melk. Bak de strudels in ca. 45 minuten goudbruin (180 °C). 3.
												
											StapVerdeel het deeg in 2 gelijke delen, rol deze uit en vul ze met het appel-rozijnen-mengsel. Vouw het deeg dubbel en bestrijk met de koude melk. Bak de strudels in ca. 45 minuten goudbruin (180 °C).
- 
										 4.
												
											StapBestrooi de nog warme strudels met poedersuiker en serveer naar smaak met vanillesaus. 4.
												
											StapBestrooi de nog warme strudels met poedersuiker en serveer naar smaak met vanillesaus.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	