Nagerecht
Appeltiramisu
Appeltiramisu
De Zuid-Tiroolse interpretatie van de Italiaanse klassieker - volledig zonder cafeïne, maar met sappige appels.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Waltraud Ladurner Pixner
						
						
							Boerin van de Gasserhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											2appels
- 
											3eieren
- 
											200 mlappelsap
- 
											120 gsuiker
- 
											15 gsuiker
- 
											120 gbloem
- 
											2 elcitroensap
- 
											1 snufjezout
- 
											1 elabrikozenlikeur
												125
												
													g
												
											
											
												mascarpone
											
										
												125
												
													g
												
											
											
												yoghurt (naturel)
											
										
												30
												
													g
												
											
											
												suiker
											
										
												100
												
													ml
												
											
											
												slagroom
											
										
												2
												
													el
												
											
											
												advocaat (eierlikeur)
											
										Bereiding - Appeltiramisu
						- 
										 1.
												
											StapKlop de eieren met de suiker en het zout schuimig. Voeg de bloem in kleine delen toe en spatel voorzichtig door het eischuim. Bak het deeg 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. 1.
												
											StapKlop de eieren met de suiker en het zout schuimig. Voeg de bloem in kleine delen toe en spatel voorzichtig door het eischuim. Bak het deeg 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- 
										 2.
												
											StapSchil de appels, snijd in blokjes en kook ze zacht in de appelsap. Breng op smaak met suiker, citroensap en abrikozenlikeur. 2.
												
											StapSchil de appels, snijd in blokjes en kook ze zacht in de appelsap. Breng op smaak met suiker, citroensap en abrikozenlikeur.
- 
										 3.
												
											StapVoor de crème Meng de mascarpone met de yoghurt en de suiker. Klop de slagroom stijf en spatel met de advocaat door de crème. 3.
												
											StapVoor de crème Meng de mascarpone met de yoghurt en de suiker. Klop de slagroom stijf en spatel met de advocaat door de crème.
- 
										 4.
												
											StapSteek rondjes uit het biscuitdeeg. Doe in een glas afwisselend een rondje biscuitdeeg, appelblokjes en crème. 4.
												
											StapSteek rondjes uit het biscuitdeeg. Doe in een glas afwisselend een rondje biscuitdeeg, appelblokjes en crème.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	