&noscript=1 /> Appeltiramisu - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Nagerecht

Appeltiramisu

Appeltiramisu

De Zuid-Tiroolse interpretatie van de Italiaanse klassieker - volledig zonder cafeïne, maar met sappige appels.
Waltraud Ladurner Pixner
Boerin van de Gasserhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
  • 2
    appels
  • 3
    eieren
  • 200 ml
    appelsap
  • 120 g
    suiker
  • 15 g
    suiker
  • 120 g
    bloem
  • 2 el
    citroensap
  • 1 snufje
    zout
  • 1 el
    abrikozenlikeur
  • Voor de crème
  • 125 g
    mascarpone
  • 125 g
    yoghurt (naturel)
  • 30 g
    suiker
  • 100 ml
    slagroom
  • 2 el
    advocaat (eierlikeur)
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Appeltiramisu
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Klop de eieren met de suiker en het zout schuimig. Voeg de bloem in kleine delen toe en spatel voorzichtig door het eischuim. Bak het deeg 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Schil de appels, snijd in blokjes en kook ze zacht in de appelsap. Breng op smaak met suiker, citroensap en abrikozenlikeur.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Voor de crème Meng de mascarpone met de yoghurt en de suiker. Klop de slagroom stijf en spatel met de advocaat door de crème.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Steek rondjes uit het biscuitdeeg. Doe in een glas afwisselend een rondje biscuitdeeg, appelblokjes en crème.
    •  
      Veel succes
    Waltraud Ladurner Pixner
    Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
    Gasserhof in Kuans
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?

    Tirtlen

    40 MIN.
    Voorgerecht