Voorgerecht
Spekknoedelsoep
Spekknoedelsoep
Spekknoedels worden in twee varianten geserveerd: met of zonder soep. In het eerste geval worden de knoedels rechtstreeks in de vleessoep gekookt.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Johannes Meßner
						
						
							Boer van de Burgerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								75 MIN.
							
						- 
											500 gstevig wittebrood, in dobbelsteentjes gesneden (knoedelbrood)
- 
											100 gspek, in dobbelsteentjes gesneden
- 
											350 mlmelk
- 
											4eieren
- 
											zout
- 
											1 eltarwebloem
- 
											1 lhete vleesbouillon of rundvleessoep
- 
											1/2 bosjebieslook, fijngesneden
Bereiding - Spekknoedelsoep
						- 
										 1.
												
											StapHet knoedelbrood in een schaal doen en het spek erover verdelen en de bieslook erover strooien. 1.
												
											StapHet knoedelbrood in een schaal doen en het spek erover verdelen en de bieslook erover strooien.
- 
										 2.
												
											StapMelk, eieren en zout mengen, over het knoedelbrood doen en alles goed mengen. 2.
												
											StapMelk, eieren en zout mengen, over het knoedelbrood doen en alles goed mengen.
- 
										 3.
												
											StapDe tarwebloem erbij doen en erdoorheen scheppen. Ongeveer 15 min laten rusten. 3.
												
											StapDe tarwebloem erbij doen en erdoorheen scheppen. Ongeveer 15 min laten rusten.
- 
										 4.
												
											StapDaarna de knoedels vormen en tegelijkertijd een pan met water en zout aan de kook brengen. Vervolgens de hitte reduceren en de knoedels er ongeveer 15-20 min in laten sudderen. Het is belangrijk dat het water niet meer kookt wanneer de knoedels erin liggen. 4.
												
											StapDaarna de knoedels vormen en tegelijkertijd een pan met water en zout aan de kook brengen. Vervolgens de hitte reduceren en de knoedels er ongeveer 15-20 min in laten sudderen. Het is belangrijk dat het water niet meer kookt wanneer de knoedels erin liggen.
- 
										 5.
												
											StapFormować knedle; w międzyczasie zagotować w garnku wodę z solą. Zmniejszyć ogień i parzyć knedle (ok. 15–20 minut). Po wrzuceniu knedli woda nie powinna się już gotować. 5.
												
											StapFormować knedle; w międzyczasie zagotować w garnku wodę z solą. Zmniejszyć ogień i parzyć knedle (ok. 15–20 minut). Po wrzuceniu knedli woda nie powinna się już gotować.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	