Hoofdgerecht
‘Bauerngröstl’
‘Bauerngröstl’
In tegenstelling tot de Herrengröstl wordt bij de Bauerngröstl  in plaats van kalfsvlees rundvlees van soortspecifiek gehouden runderen gebruikt.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Boerin van de Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											400 ggekookt rundvlees
- 
											1/2laurierblad
- 
											300 gvastkokende aardappelen
- 
											1/2 tlmajoraan
- 
											1gesnipperde ui
- 
											zout, peper
- 
											2 elolie
- 
											40 gboter
- 
											200 mlvleesbouillon
- 
											peterselie
Bereiding - ‘Bauerngröstl’
						- 
										 1.
												
											StapKook de aardappelen in de schil, pel ze als ze nog heet zijn, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. 1.
												
											StapKook de aardappelen in de schil, pel ze als ze nog heet zijn, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
- 
										 2.
												
											StapVerhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui. 2.
												
											StapVerhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui.
- 
										 3.
												
											StapSnijd het gekookte rundvlees in dunne plakken en doe ze in de pan. Roer alles goed door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. 3.
												
											StapSnijd het gekookte rundvlees in dunne plakken en doe ze in de pan. Roer alles goed door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
- 
										 4.
												
											StapDoe majoraan, het halve laurierblad en de aardappelen erbij. Bak alles vlug bruin en voeg de boter toe. 4.
												
											StapDoe majoraan, het halve laurierblad en de aardappelen erbij. Bak alles vlug bruin en voeg de boter toe.
- 
										 5.
												
											StapGiet er een beetje vleesbouillon over, roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht. 5.
												
											StapGiet er een beetje vleesbouillon over, roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	