&noscript=1 /> ‘Bauerngröstl’ - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Hoofdgerecht

‘Bauerngröstl’

‘Bauerngröstl’

In tegenstelling tot de Herrengröstl wordt bij de Bauerngröstl in plaats van kalfsvlees rundvlees van soortspecifiek gehouden runderen gebruikt.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
  • 400 g
    gekookt rundvlees
  • 1/2
    laurierblad
  • 300 g
    vastkokende aardappelen
  • 1/2 tl
    majoraan
  • 1
    gesnipperde ui
  • zout, peper
  • 2 el
    olie
  • 40 g
    boter
  • 200 ml
    vleesbouillon
  • peterselie
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - ‘Bauerngröstl’
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Kook de aardappelen in de schil, pel ze als ze nog heet zijn, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Snijd het gekookte rundvlees in dunne plakken en doe ze in de pan. Roer alles goed door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Doe majoraan, het halve laurierblad en de aardappelen erbij. Bak alles vlug bruin en voeg de boter toe.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Giet er een beetje vleesbouillon over, roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht.
  •  
    Veel succes
Margit Stabinger
Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
Kinigerhof in Sexten

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Kinigerhof
Fam. Stabinger  | Sexten
Hofschank
Boerderijproducten aardbeienjam, abrikozenjam, bacon, bessenjam, buikspek ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?