Voorgerecht
Boerenomelet
Boerenomelet
In de boerenversie wordt de omelet bereid met spek en uien.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Doris Gruber
						
						
							Boerin van de Buschenschank Planitzer
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								1 persoon
							
							
								
								15 MIN.
							
						- 
											3 - 4eieren
- 
											2 elslagroom
- 
											1 elbeurre fondu of boter
- 
											50 gspek, in reepjes gesneden
- 
											100 ggrof geraspte kaas (Marienberger, Burgeiser Classic, ...)
- 
											1 elbieslook, fijngesneden
- 
											zout
Bereiding - Boerenomelet
						- 
										 1.
												
											StapScharreleieren met de verse room klutsen, licht zouten en de helft van de bieslook toevoegen. 1.
												
											StapScharreleieren met de verse room klutsen, licht zouten en de helft van de bieslook toevoegen.
- 
										 2.
												
											StapBeurre fondu of boter in een pan met antiaanbaklaag smelten en het in reepjes gesneden spek er licht in aanbraden. 2.
												
											StapBeurre fondu of boter in een pan met antiaanbaklaag smelten en het in reepjes gesneden spek er licht in aanbraden.
- 
										 3.
												
											StapEier-roommengsel in de pan gieten en op matig vuur ca. 5 min met het deksel erop laten stollen - het moet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant nog romig zacht zijn. 3.
												
											StapEier-roommengsel in de pan gieten en op matig vuur ca. 5 min met het deksel erop laten stollen - het moet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant nog romig zacht zijn.
- 
										 4.
												
											StapDe grof geraspte kaas over de boerenomelet verdelen. 4.
												
											StapDe grof geraspte kaas over de boerenomelet verdelen.
- 
										 5.
												
											StapDe omelet dubbelvouwen, nogmaals het deksel erop doen en de omelet na ca. 2 min op een bord doen en met bieslook bestrooien. 5.
												
											StapDe omelet dubbelvouwen, nogmaals het deksel erop doen en de omelet na ca. 2 min op een bord doen en met bieslook bestrooien.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	