brood en banket
Biercrème-chocoladecake
Biercrème-chocoladecake
Deze taart heeft veel troeven: de crème op basis van bier en gin is verrassend en harmonieert perfect met de chocoladespons van scharreleieren.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Matthias Stuefer
						
						
							Boer van de Guggenbergerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								vorm met een diameter van 26 cm
							
							
								
								150 MIN.
							
						- Chocoladebiscuitdeeg:
- 
											5eieren
- 
											100 gsuiker
- 
											1 pakjevanillesuiker
- 
											6 elheet water
- 
											120 gtarwebloem
- 
											60 gtarwezetmeel
- 
											1/2 pakbakpoeder
- 
											3 elongezoet cacaopoeder
												150
												
													ml
												
											
											
												donker bier
											
										
												2
												
											
											
												eierdooier
											
										
												100
												
													g
												
											
											
												suiker
											
										
												2
												
													pakje
												
											
											
												vanillesuiker
											
										
												5
												
													blad
												
											
											
												gelatine, geweekt in koud water
											
										
												30
												
													ml
												
											
											
												gin
											
										
												300
												
													ml
												
											
											
												slagroom
											
										
												120
												
													g
												
											
											
												abrikozenjam
											
										
												chocoladeglazuur 
											
										Bereiding - Biercrème-chocoladecake
						- 
										 1.
												
											StapKlop voor het chocoladebiscuitdeeg de scharreleieren, de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa. 1.
												
											StapKlop voor het chocoladebiscuitdeeg de scharreleieren, de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa.
- 
										 2.
												
											StapVoeg het hete water toe en roer voortdurend tot het een schuimig mengsel is. 2.
												
											StapVoeg het hete water toe en roer voortdurend tot het een schuimig mengsel is.
- 
										 3.
												
											StapSpatel voorzichtig de bloem, het tarwezetmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder erdoor. 3.
												
											StapSpatel voorzichtig de bloem, het tarwezetmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder erdoor.
- 
										 4.
												
											StapGiet in de cakevorm en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 minuten. 4.
												
											StapGiet in de cakevorm en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 minuten.
- 
										 5.
												
											StapKlop voor de biercrème 100 ml bier, eidooiers, suiker en vanillesuiker au bain-marie, eerst warm en dan koud. 5.
												
											StapKlop voor de biercrème 100 ml bier, eidooiers, suiker en vanillesuiker au bain-marie, eerst warm en dan koud.
- 
										 6.
												
											StapVoeg de uitgeknepen gelatine toe. 6.
												
											StapVoeg de uitgeknepen gelatine toe.
- 
										 7.
												
											StapVoeg de uitgeknepen gelatine toe. 7.
												
											StapVoeg de uitgeknepen gelatine toe.
- 
										 8.
												
											StapVoeg de uitgeknepen gelatine toe. 8.
												
											StapVoeg de uitgeknepen gelatine toe.
- 
										 9.
												
											StapSmeer de abrikozenjam op één taartbodem en verdeel vervolgens de bierroom er gelijkmatig overheen (met behulp van een taartring). 9.
												
											StapSmeer de abrikozenjam op één taartbodem en verdeel vervolgens de bierroom er gelijkmatig overheen (met behulp van een taartring).
- 
										 10.
												
											Stapleg de tweede taartlaag erop en laat een nacht in de koelkast opstijven. 10.
												
											Stapleg de tweede taartlaag erop en laat een nacht in de koelkast opstijven.
- 
										 11.
												
											StapVerdeel het lauwe chocoladeglazuur over de bovenkant. 11.
												
											StapVerdeel het lauwe chocoladeglazuur over de bovenkant.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	