Voorgerecht
Boekweit-lintpasta
Boekweit-lintpasta
Kaminwurzen zijn gerookte en aan de lucht gedroogde rauwe worsten. In dit recept worden ze gecombineerd met boekweitnoedels, prei en tomaten.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elke Prader
						
						
							Boerin van de Wieshof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4-5 personen
							
							
								
								50 MIN.
							
						- 
											100 gboekweitmeel
- 
											200 gtarwebloem
- 
											3scharreleieren
- 
											1/4 tlzout
- 
											1 elolijfolie
- 
											1prei (in ringen)
- 
											5 elwater
- 
											1 handvolkleine tomaten
- 
											1 elboter
- 
											1 eltijm (fijngesneden)
- 
											1 elpeterselie
- 
											zout, peper
- 
											1 eltijm (fijngesneden)
Bereiding - Boekweit-lintpasta
						- 
										 1.
												
											StapMeng de verschillende soorten meel door elkaar. Voeg de eieren en het zout toe en kneed dit tot een glad en luchtig deeg. 1.
												
											StapMeng de verschillende soorten meel door elkaar. Voeg de eieren en het zout toe en kneed dit tot een glad en luchtig deeg.
- 
										 2.
												
											StapWikkel het deeg in folie en laat het een half uur rusten. Rol het deeg met de pastamachine tot dunne plakken en snijd deze vervolgens tot lintpasta. 2.
												
											StapWikkel het deeg in folie en laat het een half uur rusten. Rol het deeg met de pastamachine tot dunne plakken en snijd deze vervolgens tot lintpasta.
- 
										 3.
												
											StapFruit de prei in de olijfolie en voeg de plakjes worst toe. Voeg water toe en laat even doorkoken. 3.
												
											StapFruit de prei in de olijfolie en voeg de plakjes worst toe. Voeg water toe en laat even doorkoken.
- 
										 4.
												
											StapHalveer de tomaten en roer ze door de saus. Voeg pas aan het eind de boter toe en roer het geheel tot een romige saus. 4.
												
											StapHalveer de tomaten en roer ze door de saus. Voeg pas aan het eind de boter toe en roer het geheel tot een romige saus.
- 
										 5.
												
											StapBreng de saus op smaak met zout en peper en voeg de peterselie en de tijm toe. 5.
												
											StapBreng de saus op smaak met zout en peper en voeg de peterselie en de tijm toe.
- 
										 6.
												
											StapKook de lintpasta in 2-3 minuten gaar. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. 6.
												
											StapKook de lintpasta in 2-3 minuten gaar. Giet de pasta af en roer de saus erdoor.
- 
										 7.
												
											StapVerdeel de pasta over de borden en strooi er bieslook over. 7.
												
											StapVerdeel de pasta over de borden en strooi er bieslook over.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	