Voorgerecht
Boekweitknoedels
Boekweitknoedels
Boekweit kent een lange traditie op de boerderijen. Geen wonder dat het boekweitmeel ook wordt gebruikt in de bekende knoedels.
					
				
				
				
				
	
	
							Ingrediënten
						
						
								
								 MIN.
							
						- 
											200 ggedroogd bruin brood
- 
											50 mlmelk (koud)
- 
											2 tlzout
- 
											1plak milde gorgonzola
- 
											1 kgboekweitmeel (grof)
- 
											1scharrelei
- 
											3 elolie
- 
											40 gspinazie, gekookt
- 
											1/2sluitkool (bijv. rodekool, savooiekool)
- 
											prei (indien gewenst)
- 
											bieslook (indien gewenst)
- 
											koud water
Bereiding - Boekweitknoedels
						- 
										 1.
												
											StapHet kleingesneden harde brood een nacht in de melk laten weken. 1.
												
											StapHet kleingesneden harde brood een nacht in de melk laten weken.
- 
										 2.
												
											StapDe volgende dag de spinazie, de kool, prei en bieslook kleinsnijden en toevoegen. 2.
												
											StapDe volgende dag de spinazie, de kool, prei en bieslook kleinsnijden en toevoegen.
- 
										 3.
												
											StapAlles goed met olie, ei en zout vermengen. 3.
												
											StapAlles goed met olie, ei en zout vermengen.
- 
										 4.
												
											StapKoud water door de massa scheppen en alles kneden tot een smeuïg deeg ontstaat (Het is aan te bevelen eerst niet te scheutig te zijn met water, als het moet kun je er later nog meer bij doen). 4.
												
											StapKoud water door de massa scheppen en alles kneden tot een smeuïg deeg ontstaat (Het is aan te bevelen eerst niet te scheutig te zijn met water, als het moet kun je er later nog meer bij doen).
- 
										 5.
												
											StapHet deeg 1 uur laten rusten. 5.
												
											StapHet deeg 1 uur laten rusten.
- 
										 6.
												
											StapDe knoedels met vochtige handen vormen en een flink stuk gorgonzola in het midden stoppen. Het is belangrijk dat het deeg de kaas goed omsluit. 6.
												
											StapDe knoedels met vochtige handen vormen en een flink stuk gorgonzola in het midden stoppen. Het is belangrijk dat het deeg de kaas goed omsluit.
- 
										 7.
												
											StapIn kokend water 20 min laten sudderen 7.
												
											StapIn kokend water 20 min laten sudderen
- 
										 8.
												
											StapVolgens traditie met koude melk en geroosterde uien serveren. Past ook goed bij zuurkool met parmezaanse kaas en beurre noisette (bruin gebakken boter). In plaats van gorgonzola kun je ook kleingesneden spek gebruiken. 8.
												
											StapVolgens traditie met koude melk en geroosterde uien serveren. Past ook goed bij zuurkool met parmezaanse kaas en beurre noisette (bruin gebakken boter). In plaats van gorgonzola kun je ook kleingesneden spek gebruiken.
- 
								Veel succes
 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	