Voorgerecht
Boekweitplakjes met gegrilde shiitake
Boekweitplakjes met shiitake
De paddenstoelen, die oorspronkelijk uit China en Japan komen, hebben ook in Zuid-Tirol een thuis gevonden en geven boekweitbladeren een pittig aroma.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Andreas Kalser & Josef Obkircher
						
						
							Kirnig
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								 MIN.
							
						- 
											400 gtarwebloem
- 
											200 gboekweitmeel
- 
											3eieren
- 
											2 eltarwegriesmeel
- 
											500 gshiitake
- 
											2 elolijfolie
- 
											boter
- 
											zout en zwarte peper
Bereiding - Boekweitplakjes met gegrilde shiitake
						- 
										 1.
												
											StapRol het deeg dun uit en snijd het in plakjes. Kook deze beetgaar in ca. 2 minuten in water met zout. 1.
												
											StapRol het deeg dun uit en snijd het in plakjes. Kook deze beetgaar in ca. 2 minuten in water met zout.
- 
										 2.
												
											StapGril ondertussen de (hele) shiitake in de olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper. 2.
												
											StapGril ondertussen de (hele) shiitake in de olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- 
										 3.
												
											StapMeng de boekweitplakjes met de gesmolten boter en serveer met de gegrilde shiitake. 3.
												
											StapMeng de boekweitplakjes met de gesmolten boter en serveer met de gegrilde shiitake.
- 
										 4.
												
											StapKneed het meel, de eieren en het griesmeel met lauwwarm water tot een glad deeg. 4.
												
											StapKneed het meel, de eieren en het griesmeel met lauwwarm water tot een glad deeg.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	