Voorgerecht
Kaasgnocchi
Kaasgnocchi
Kaasknoedels van wit brood en berg- of grijze kaas, geserveerd met gesmolten boter, zijn een blijvende favoriet in de Zuid-Tiroolse keuken.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Jessica Moser
						
						
							Boerin van de Buschenschank Oberpartegger
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								45 MIN.
							
						- 
											250 mlmelk
- 
											60 gprei, in ringetjes
- 
											300 goud wittebrood
- 
											2 elolie
- 
											1ui
- 
											zout
- 
											50 gboter
												350
												
													g
												
											
											
												kaas (bergkaas,'graukäse')
											
										
												40
												
													g
												
											
											
												Parmezaanse kaas, geraspt
											
										
												60
												
													g
												
											
											
												gesmolten boter
											
										
												4
												
											
											
												eieren
											
										
												4
												
													el
												
											
											
												bieslook
											
										Bereiding - Kaasgnocchi
						- 
										 1.
												
											StapGiet de warme melk over het brood. 1.
												
											StapGiet de warme melk over het brood.
- 
										 2.
												
											StapPel en snipper de ui en fruit hem in de boter totdat hij glazig is. 2.
												
											StapPel en snipper de ui en fruit hem in de boter totdat hij glazig is.
- 
										 3.
												
											StapSnijd de kaas in kleine blokjes en voeg de blokjes kaas met de ui aan het brood toe. Voeg vervolgens eieren, prei, olie en zout toe en kneed alles goed door elkaar tot een stevig deeg. 3.
												
											StapSnijd de kaas in kleine blokjes en voeg de blokjes kaas met de ui aan het brood toe. Voeg vervolgens eieren, prei, olie en zout toe en kneed alles goed door elkaar tot een stevig deeg.
- 
										 4.
												
											StapVorm met natte handen gnocchi van het deeg en laat ze in een grote pan met water en zout 8 tot 10 minuten zachtjes koken. 4.
												
											StapVorm met natte handen gnocchi van het deeg en laat ze in een grote pan met water en zout 8 tot 10 minuten zachtjes koken.
- 
										 5.
												
											StapNeem de gnocchi uit de pan, laat ze uitlekken en bestrooi ze met Parmezaanse kaas. 5.
												
											StapNeem de gnocchi uit de pan, laat ze uitlekken en bestrooi ze met Parmezaanse kaas.
- 
										 6.
												
											StapGiet er tot slot een beetje gesmolten boter over en bestrooi de kaasgnocchi voor het serveren met een beetje bieslook. 6.
												
											StapGiet er tot slot een beetje gesmolten boter over en bestrooi de kaasgnocchi voor het serveren met een beetje bieslook.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	