Voorgerecht
Deegkussentjes met Golden Delicious en spek
Deegkussentjes met appel
In dit gerecht worden de twee Zuid-Tiroolse klassiekers "appel en spek" op een heerlijke manier gecombineerd.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Boerin van de Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								60 MIN.
							
						- Voor het pastadeeg:
- 
											300 gtarwebloem
- 
											3eierdooier
- 
											zout
- 
											olijfolie
												1/2
												
											
											
												ui, fijn gehakt
											
										
												4
												
											
											
												appels (golden delicious)
											
										
												50
												
													g
												
											
											
												spekdobbelsteentjes
											
										
												150
												
													ml
												
											
											
												appelsap
											
										
												50
												
													ml
												
											
											
												appelazijn
											
										
												100
												
													g
												
											
											
												suiker
											
										
												1
												
													scheutje
												
											
											
												brandy
											
										
												1
												
													tl
												
											
											
												gember
											
										
												zout
											
										
												vers gemalen peper
											
										
												1
												
											
											
												eierdooier
											
										
												Parmezaanse kaas
											
										
												spekreepjes
											
										
												hazelnootbruine gesmolten boter
											
										
												gedroogde appelchips
											
										Bereiding - Deegkussentjes met Golden Delicious en spek
						- 
										 1.
												
											StapAlle ingrediënten voor het deeg op een noedelplank tot een soepel deeg kneden. Ongeveer 30 min toegedekt laten rusten. 1.
												
											StapAlle ingrediënten voor het deeg op een noedelplank tot een soepel deeg kneden. Ongeveer 30 min toegedekt laten rusten.
- 
										 2.
												
											StapAppels schillen en in blokjes snijden. 2.
												
											StapAppels schillen en in blokjes snijden.
- 
										 3.
												
											StapIn een pan de spekdobbelsteentjes met de gehakte ui licht aanfruiten en appelblokjes toevoegen. 3.
												
											StapIn een pan de spekdobbelsteentjes met de gehakte ui licht aanfruiten en appelblokjes toevoegen.
- 
										 4.
												
											StapSuiker toevoegen, licht laten karamelliseren en met brandy afblussen. 4.
												
											StapSuiker toevoegen, licht laten karamelliseren en met brandy afblussen.
- 
										 5.
												
											StapDaarna gember, appelsap en appelazijn toevoegen en ongeveer 5 min zacht laten doorkoken. 5.
												
											StapDaarna gember, appelsap en appelazijn toevoegen en ongeveer 5 min zacht laten doorkoken.
- 
										 6.
												
											StapMet de specerijen op smaak brengen en laten afkoelen. 6.
												
											StapMet de specerijen op smaak brengen en laten afkoelen.
- 
										 7.
												
											StapDeeg dun uitrollen en rond uitsteken. De helft met het losgeklopte ei bestrijken, een tl vulling erop doen, met een tweede deegvel bedekken en aandrukken, in gezouten water ongeveer 3 min koken. 7.
												
											StapDeeg dun uitrollen en rond uitsteken. De helft met het losgeklopte ei bestrijken, een tl vulling erop doen, met een tweede deegvel bedekken en aandrukken, in gezouten water ongeveer 3 min koken.
- 
										 8.
												
											StapDe deegkussentjes met spekreepjes, parmezaanse kaas, beetje boter en appelchips garneren. 8.
												
											StapDe deegkussentjes met spekreepjes, parmezaanse kaas, beetje boter en appelchips garneren.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
	 
	