&noscript=1 /> Spinazie tschutsch - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Spinazie-tschutsch

Spinazie tschutsch

Tschutsch is eigenlijk een traditioneel zoet gerecht uit de Zuid-Tiroolse laagvlakte. Hier wordt het gerecht geïnterpreteerd met spinazie.
Doris Gruber
Boerin van de Buschenschank Planitzer
Ingrediënten
4 personen
45 MIN.
  • 300 g
    bloem
  • 500 ml
    verse melk
  • zout
  • 6
    eieren
  • 2 el
    boter
  • 2 el
    bieslook (klein gesneden)
  • 2
    teentjes knoflook
  • 400 g
    spinazie (gekookt en gesneden)
  • 1 el
    peterselie, gehakt
  • zout, peper
  • nootmuskaat (geraspt)
  • olijfolie voor de ovenschaal
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Spinazie-tschutsch
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Meng de bloem met de melk, voeg zout toe en vervolgens de eieren.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Verhit de boter en voeg de bieslook toe. Roer de knoflook erdoor en bak deze kort mee.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Voeg de spinazie en de peterselie toe, breng alles op smaak en laat het ca. 5 minuten zachtjes zonder deksel smoren.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Vet de bodem van de ovenschaal in met olijfolie en verdeel het spinaziemengsel over de ovenschaal.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Verwarm de oven voor op 220 °C (hete lucht 200 °C). Bak de spinazie-tschutsch tot hij eruit ziet als een ‘maanlandschap’.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Neem de spinazie-tschutsch uit de oven, snijd hem in stukken en serveer met sla.
  •  
    Veel succes
Doris Gruber
Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
Planitzer in Montan

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Planitzer
Fam. Ainhauser  | Montan  (Bozen en omgeving)
Boerencafé
Boerderijproducten Honing, Wijn, abrikozenjam, appel en uienchutney, appelsap ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?