Voorgerecht
Gerstesoep
Gerstesoep
In het verleden werd het vooral in de vastentijd bereid. Tegenwoordig is het een vast bestanddeel van het Törggel-menu.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Paul Huber
						
						
							Boer van de Griesserhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								50 MIN.
							
						- 
											100 ggerookt spek
- 
											60 gaardappelen
- 
											100 ggerst (gort)
- 
											40 gselderij
- 
											200 ggerookt vlees
- 
											zout, peper
- 
											60 gwortels
- 
											bieslook
- 
											40 gprei
Bereiding - Gerstesoep
						- 
										 1.
												
											StapSnijd het spek in dobbelsteentjes en bak ze licht. Voeg de gewassen gerst en ca. 2 l water toe en breng het geheel aan de kook. 1.
												
											StapSnijd het spek in dobbelsteentjes en bak ze licht. Voeg de gewassen gerst en ca. 2 l water toe en breng het geheel aan de kook.
- 
										 2.
												
											StapDoe het gerookte vlees erbij en laat de soep 2 uur zachtjes koken. 2.
												
											StapDoe het gerookte vlees erbij en laat de soep 2 uur zachtjes koken.
- 
										 3.
												
											StapVoeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de fijngesneden groente toe en breng de soep op smaak met zout en peper. 3.
												
											StapVoeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de fijngesneden groente toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
- 
										 4.
												
											StapHaal het vlees uit de pan, snijd het in kleine stukjes en doe het weer terug in de soep. 4.
												
											StapHaal het vlees uit de pan, snijd het in kleine stukjes en doe het weer terug in de soep.
- 
										 5.
												
											StapServeer de soep met gehakte bieslook. 5.
												
											StapServeer de soep met gehakte bieslook.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	