Hoofdgerecht
Kalfssteak met cantharellensaus
Kalfssteak met cantharellensaus
Na een geslaagd uitstapje naar het bos zijn de zelfgeplukte cantharellen een ware traktatie, samen met een steak van kalfshaas.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Agnes & Peter Gross
						
						
							Boeren van Rabensteinhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											300 gkalfssteak
- 
											zout, peper
												1/2
												
													kg
												
											
											
												verse cantharellen
											
										
												2
												
											
											
												ui
											
										
												1
												
													tl
												
											
											
												knoflook
											
										
												zout, peper
											
										
												250
												
													ml
												
											
											
												witte wijn
											
										
												300
												
													ml
												
											
											
												braadjus
											
										
												250
												
													ml
												
											
											
												slagroom
											
										
												1
												
													el
												
											
											
												bloem
											
										Bereiding - Kalfssteak met cantharellensaus
						- 
										 1.
												
											StapBak de gesnipperde ui en de geperste knoflook in een beetje olie. 1.
												
											StapBak de gesnipperde ui en de geperste knoflook in een beetje olie.
- 
										 2.
												
											StapVoeg de kleingesneden cantharellen toe, breng op smaak met peper en zout en laat inkoken. 2.
												
											StapVoeg de kleingesneden cantharellen toe, breng op smaak met peper en zout en laat inkoken.
- 
										 3.
												
											StapBestrooi met de bloem, bak nog even kort en giet de wijn erbij. 3.
												
											StapBestrooi met de bloem, bak nog even kort en giet de wijn erbij.
- 
										 4.
												
											StapVoeg tot slot de slagroom en de braadjus toe en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. 4.
												
											StapVoeg tot slot de slagroom en de braadjus toe en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken.
- 
										 5.
												
											StapBak in de tussentijd de kalfssteaks in een koekenpan met een beetje olie en breng op smaak met peper en zout. 5.
												
											StapBak in de tussentijd de kalfssteaks in een koekenpan met een beetje olie en breng op smaak met peper en zout.
- 
										 6.
												
											StapServeer met de cantharellensaus. 6.
												
											StapServeer met de cantharellensaus.
- 
										 7.
												
											StapTip: lekker met aardappelpuree met selderie, worteltjes en boontjes. 7.
												
											StapTip: lekker met aardappelpuree met selderie, worteltjes en boontjes.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	