brood en banket
Honing-vruchtenbrood
Honing vruchtenbrood
Dit brood van honing, gedroogde vruchten en noten smaakt warm het lekkerst en wordt geserveerd met boter.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Gloria Messner
						
						
							Boerin van de Ronacherhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								1 rond brood
							
							
								
								180 MIN.
							
						- 
											350 mlmelk
- 
											30 ggist
- 
											100 ghoning
- 
											2 tlzout
- 
											500 gspelt- of volkorenmeel
- 
											150 gwalnoten of hazelnoten (gewicht zonder bast)
- 
											300 ggedroogde vruchten
- 
											100 grozijnen
- 
											100 mlslagroom
- 
											80 gboter
- 
											boter en bloem voor de vorm
Bereiding - Honing-vruchtenbrood
						- 
										 1.
												
											StapAlle ingrediënten tot een zacht deeg kneden. Het deeg toegedekt op een warme plek 1 uur laten rusten. 1.
												
											StapAlle ingrediënten tot een zacht deeg kneden. Het deeg toegedekt op een warme plek 1 uur laten rusten.
- 
										 2.
												
											StapEen cakevorm met zachte boter insmeren en met bloem bestuiven. 2.
												
											StapEen cakevorm met zachte boter insmeren en met bloem bestuiven.
- 
										 3.
												
											StapFormu na bochník vymažeme změklým máslem a vysypte moukou. 3.
												
											StapFormu na bochník vymažeme změklým máslem a vysypte moukou.
- 
										 4.
												
											StapVervolgens 50-60 min op 200° C bakken. 4.
												
											StapVervolgens 50-60 min op 200° C bakken.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	