Voorgerecht
Kruidige deegenvelopjes
Kruidige deegenvelopjes
Schlutzer met verse kruiden zijn de voorjaarsvariant van de beroemde Zuid-Tiroolse Schlutzkrapfen (gevulde pasta).
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elke Prader
						
						
							Boerin van de Wieshof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								60 MIN.
							
						- Voor het deeg:
- 
											100 groggemeel
- 
											120 gtarwebloem
- 
											1vrije-uitloop ei
- 
											1 elolie
- 
											50 - 80 mlwater
- 
											snufje zout
												50
												
													g
												
											
											
												uien
											
										
												50
												
													g
												
											
											
												boter
											
										
												1
												
											
											
												teentje knoflook (fijngesneden)
											
										
												100
												
													g
												
											
											
												aardappelen (gekookt en fijngemaakt)
											
										
												200
												
													g
												
											
											
												ricotta
											
										
												1
												
													tl
												
											
											
												bieslook, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel basilicum (fijngesneden)
											
										
												zout, peper
											
										
												een beetje Parmezaanse kaas
											
										
												kruidenzout
											
										Bereiding - Kruidige deegenvelopjes
						- 
										 1.
												
											StapKneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg en laat dit 30 minuten afgedekt rusten. 1.
												
											StapKneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg en laat dit 30 minuten afgedekt rusten.
- 
										 2.
												
											StapSnipper de uien en fruit ze samen met de knoflook in de boter. 2.
												
											StapSnipper de uien en fruit ze samen met de knoflook in de boter.
- 
										 3.
												
											StapVoeg de aardappelen, de ricotta en de fijngesneden kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper. 3.
												
											StapVoeg de aardappelen, de ricotta en de fijngesneden kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- 
										 4.
												
											StapRol het deeg uit tot een dunne lap en steek rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnede. Leg op ieder rondje een beetje vulling, vouw het dubbel en druk de randen stevig aan. 4.
												
											StapRol het deeg uit tot een dunne lap en steek rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnede. Leg op ieder rondje een beetje vulling, vouw het dubbel en druk de randen stevig aan.
- 
										 5.
												
											StapLeg deze deegenvelopjes in kokend water waaraan een beetje zout is toegevoegd en laat ze 2-3 minuten zachtjes koken. 5.
												
											StapLeg deze deegenvelopjes in kokend water waaraan een beetje zout is toegevoegd en laat ze 2-3 minuten zachtjes koken.
- 
										 6.
												
											StapHaal ze vervolgens uit het water, laat ze uitlekken en rangschik ze op de borden. 6.
												
											StapHaal ze vervolgens uit het water, laat ze uitlekken en rangschik ze op de borden.
- 
										 7.
												
											StapBestrooi ze tot slot met Parmezaanse kaas, giet de gesmolten boter erover en versier ze met fijngesneden bieslook en kruidenzout. 7.
												
											StapBestrooi ze tot slot met Parmezaanse kaas, giet de gesmolten boter erover en versier ze met fijngesneden bieslook en kruidenzout.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	