&noscript=1 /> Bonensoep - Typisch recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Bonensoep

Bonensoep

Bonen zijn altijd al op boerderijen geteeld en zijn een belangrijke bron van eiwitten. Deze soep is voedzaam en verwarmt van binnenuit.
Elisabeth Mittelberger
Boerin van de Eichernhof
Ingrediënten
4 personen
50 MIN.
  • 300 g
    gedroogde bonen
  • 1 l
    groente- of runderbouillon
  • 100 g
    buikspek
  • 1
    ui
  • 1/2
    knolselderij
  • 1 handvol
    peterselie
  • 3
    wortels
  • 3
    teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 300 g
    witte kool
  • 1
    aardappel
  • 250 g
    tomaten
  • een beetje tijm
  • kruidenzout
  • peper
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Bonensoep
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Laat de bonen een nacht weken in koud water.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Kook de bonen en het spek gaar in de bouillon.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Snijd de ui, de knolselderij, de peterselie en de wortelen in grove stukken en pers de knoflook. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de groenten goudgeel.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Snijd de witte kool in reepjes en de aardappel en de tomaten in blokjes. Doe eveneens in de pan, breng op smaak met de kruiden en voeg een beetje water toe.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Doe een kwart van het spek-bonenmengsel bij de groenten. Pureer de rest, roer dit door de soep en serveer.
  •  
    Veel succes
Elisabeth Mittelberger
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Eichernhof in Vöran

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Eichernhof flower flower flower flower
Fam. Mittelberger  | Vöran
Veeteelt, Fruitteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: honing, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: kruidenrondleiding, brood en banket, kookcursus
5,0
"Uitstekend"
(27 beoordelingen)
App. v.a. 85€ per nacht
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?