Hoofdgerecht
Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)
Lamsgebraad
Schöpserne is een populair lamsgerecht op de bergboerderijen van Zuid-Tirol dat het hele jaar door wordt gegeten.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Daniela Kaserer
						
						
							Boerin van de Hofschank Niedermair
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								150 MIN.
							
						- 
											1,3 kglamsvlees
- 
											1hele ui
- 
											3teentjes knoflook
- 
											zout, peper
- 
											kruiden (salie, marjolein, laurier)
- 
											500 mlrode wijn
Bereiding - Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)
						- 
										 1.
												
											StapUi en knoflook met wat olie fruiten 1.
												
											StapUi en knoflook met wat olie fruiten
- 
										 2.
												
											StapVlees toevoegen en met zout, peper, salie en marjolein kruiden. Daarna het vlees aanbraden. 2.
												
											StapVlees toevoegen en met zout, peper, salie en marjolein kruiden. Daarna het vlees aanbraden.
- 
										 3.
												
											StapVoortdurend keren en steeds beetjes rode wijn eroverheen gieten. 3.
												
											StapVoortdurend keren en steeds beetjes rode wijn eroverheen gieten.
- 
										 4.
												
											StapAls de gewenste kleur is bereikt er wat bloem overheen strooien en verder aanbraden. 4.
												
											StapAls de gewenste kleur is bereikt er wat bloem overheen strooien en verder aanbraden.
- 
										 5.
												
											StapNa 10 min water opgieten en laurier toevoegen. 5.
												
											StapNa 10 min water opgieten en laurier toevoegen.
- 
										 6.
												
											StapDaarna koken tot het gaar is. 6.
												
											StapDaarna koken tot het gaar is.
- 
										 7.
												
											StapServeren met rodekool, rijst of spekknoedels. 7.
												
											StapServeren met rodekool, rijst of spekknoedels.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	