&noscript=1 /> Linzertorte met abrikozenjam - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Linzertorte met abrikozenjam

Linzertorte met abrikozenjam

Linzertorte is een van de oudste gebakrecepten ter wereld. In deze variant wordt het gebak verfijnd met abrikozenjam.
Monika Kompatscher
Boerin van de Boerderij Fronteggele
Ingrediënten
1 taart (Ø 28 cm)
60 MIN.
  • 200 g
    boter
  • zout
  • kaneel
  • 1 mespunt
    geraspte citroenschil
  • kruidnagelpoeder
  • 3
    eieren
  • 240 g
    bloem
  • 3 g
    bakpoeder
  • 200 g
    geraspte hazelnoot
  • 200 g
    abrikozenjam
  • 200 g
    suiker
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Linzertorte met abrikozenjam
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Klop de boter met de suiker en de kruiden schuimig en voeg een voor een de eieren toe.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Meng de bloem en het bakpoeder goed door elkaar en spatel samen met de geraspte hazelnoten door het botermengsel.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Doe 2/3 van het deeg in de taartvorm en strijk glad. Bestrijk met de abrikozenjam en verdeel het resterende deeg ruitvormig over de jam. Bak de taart op 175 °C in ca. 40 minuten gaar.
  •  
    Veel succes
Monika Kompatscher
Boerin van Roter Hahn kwaliteitsproducten
Fronteggele in Völs am Schlern
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?