&noscript=1 /> Muas van maismeel - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Muas van maismeel

Muas van maismeel

Een gerecht dat in Zuid-Tirol tot in de jaren zeventig bijna dagelijks op tafel kwam. Het wordt samen uit de pan gelepeld.
Christian & Mariagrazia Giovanett
Boeren van de Boerderij Römerhof
Ingrediënten
4-5 personen
35 MIN.
  • 1 l
    melk
  • 500 ml
    water
  • 1 snufje
    zout
  • 3-4 el
    suiker
  • 250 g
    „Muas"-meel
  • boter
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Muas van maismeel
  • circle-dashed 1.
    Stap
    In een platte pan beetje boter laten smelten.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Melk en water hierin aan de kook brengen en daarna zout toevoegen.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Meel en suiker er met een garde langzaam doorheen roeren.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Op klein vuur doorroeren tot de brij is ingedikt en nog 20 min koken.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Met gesmolten boter bedruipen.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Tip: naar wens sultana's, kaneel of cacaopoeder eroverheen strooien.
  •  
    Veel succes
Christian & Mariagrazia Giovanett
Boeren van Roter Hahn kwaliteitsproducten
Römerhof in Tramin
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?