Voorgerecht
Muas van maismeel
Muas van maismeel
Een gerecht dat in Zuid-Tirol tot in de jaren zeventig bijna dagelijks op tafel kwam. Het wordt samen uit de pan gelepeld.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Christian & Mariagrazia Giovanett
						
						
							Boeren van de Boerderij Römerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4-5 personen
							
							
								
								35 MIN.
							
						- 
											1 lmelk
- 
											500 mlwater
- 
											1 snufjezout
- 
											3-4 elsuiker
- 
											250 g„Muas"-meel
- 
											boter
Bereiding - Muas van maismeel
						- 
										 1.
												
											StapIn een platte pan beetje boter laten smelten. 1.
												
											StapIn een platte pan beetje boter laten smelten.
- 
										 2.
												
											StapMelk en water hierin aan de kook brengen en daarna zout toevoegen. 2.
												
											StapMelk en water hierin aan de kook brengen en daarna zout toevoegen.
- 
										 3.
												
											StapMeel en suiker er met een garde langzaam doorheen roeren. 3.
												
											StapMeel en suiker er met een garde langzaam doorheen roeren.
- 
										 4.
												
											StapOp klein vuur doorroeren tot de brij is ingedikt en nog 20 min koken. 4.
												
											StapOp klein vuur doorroeren tot de brij is ingedikt en nog 20 min koken.
- 
										 5.
												
											StapMet gesmolten boter bedruipen. 5.
												
											StapMet gesmolten boter bedruipen.
- 
										 6.
												
											StapTip: naar wens sultana's, kaneel of cacaopoeder eroverheen strooien. 6.
												
											StapTip: naar wens sultana's, kaneel of cacaopoeder eroverheen strooien.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	