Voorgerecht
Pizzoccheri
Pizzoccheri
Het recept komt uit de Alpen van Bergamo. Het is tagliatelle gemaakt van boekweit, dat vroeger op veel boerderijen werd verbouwd.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Brigitte Malfertheiner
						
						
							Boerin van de boerderij  Obermalid
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								25 MIN.
							
						- 
											300 gvolkoren boekweitpasta
- 
											300 ggroenten (venkel, wortelen, spinazie, courgette)
- 
											2aardappelen
- 
											pittige bergkaas
- 
											boter
- 
											salie
- 
											knoflook
Bereiding - Pizzoccheri
						- 
										 1.
												
											StapBreng een grote pan met water en zout aan de kook. 1.
												
											StapBreng een grote pan met water en zout aan de kook.
- 
										 2.
												
											StapSnijd de aardappelen, venkel en wortels in kleine blokjes, doe in de pan en laat 5 minuten koken. 2.
												
											StapSnijd de aardappelen, venkel en wortels in kleine blokjes, doe in de pan en laat 5 minuten koken.
- 
										 3.
												
											StapVoeg de pasta toe en laat nog 7 minuten koken. 3.
												
											StapVoeg de pasta toe en laat nog 7 minuten koken.
- 
										 4.
												
											StapVoeg kort voor het einde van de kooktijd de spinazie en de courgette toe. 4.
												
											StapVoeg kort voor het einde van de kooktijd de spinazie en de courgette toe.
- 
										 5.
												
											StapAlle ingrediënten moeten beetgaar zijn. Giet af en meng met geraspte bergkaas. Leg het deksel op de pan en laat nog even trekken. 5.
												
											StapAlle ingrediënten moeten beetgaar zijn. Giet af en meng met geraspte bergkaas. Leg het deksel op de pan en laat nog even trekken.
- 
										 6.
												
											StapVerhit de boter en bak de salie en de knoflook. Verdeel over de pasta. 6.
												
											StapVerhit de boter en bak de salie en de knoflook. Verdeel over de pasta.
- 
								Veel succes
 
	Brigitte Malfertheiner
						
							Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
						
						
						
						
						
							
								Obermalid in Kastelruth/Seis
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	