Nagerecht
Strauben
Strauben
Vooral bij volksfeesten hoort de geur van Strauben, een zoete lekkernij van soezendeeg.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Boerin van de Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								15 MIN.
							
						- 
											220 gbloem
- 
											250 mlmelk
- 
											3eierdooier
- 
											1 scheutjeperenbrandewijn
- 
											beetje vanillesuiker
- 
											50 gsuiker
- 
											frituurolie
- 
											poedersuiker
- 
											vossenbessenjam
- 
											3eiwitten
- 
											1 snufjezout
Bereiding - Strauben
						- 
										 1.
												
											StapBloem met de melk tot een gladde massa roeren, eigeel en snaps erdoorheen mengen. 1.
												
											StapBloem met de melk tot een gladde massa roeren, eigeel en snaps erdoorheen mengen.
- 
										 2.
												
											StapEiwit met zout loskloppen, suiker toevoegen en tot een vaste eiwitmassa opkloppen. Daarna door het deeg scheppen. 2.
												
											StapEiwit met zout loskloppen, suiker toevoegen en tot een vaste eiwitmassa opkloppen. Daarna door het deeg scheppen.
- 
										 3.
												
											StapBílky vyšlehejte se solí, přidejte cukr a vyšlehejte na sníh. Sníh podmíchejte do těsta. 3.
												
											StapBílky vyšlehejte se solí, přidejte cukr a vyšlehejte na sníh. Sníh podmíchejte do těsta.
- 
										 4.
												
											StapIn een pan van ca. 25 cm Ø olie verhitten. 4.
												
											StapIn een pan van ca. 25 cm Ø olie verhitten.
- 
										 5.
												
											StapMet poedersuiker bestrooien en met rodebessenjam serveren. 5.
												
											StapMet poedersuiker bestrooien en met rodebessenjam serveren.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	