Voorgerecht
Romige tuinkerssoep
Romige tuinkerssoep
Zin in een groene keuken? Deze frisse soep met tuinkers en room is gezond en wekt de lentekriebels op.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elisabeth Mittelberger
						
						
							Boerin van de Eichernhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								25 MIN.
							
						- 
											1ui
- 
											1teen knoflook
- 
											20 gboter
- 
											125 mlwitte wijn
- 
											500 mlgroentebouillon or water
- 
											150 mlslagroom
- 
											1 handvoltuinkers
- 
											1 elboter
- 
											kruidenzout of kruiden naar smaak
- 
											vers gemalen peper
Bereiding - Romige tuinkerssoep
						- 
										 1.
												
											StapSchil de ui en de knoflook, snijd ze fijn en fruit ze in de hete boter. Blus af met witte wijn en laat inkoken. 1.
												
											StapSchil de ui en de knoflook, snijd ze fijn en fruit ze in de hete boter. Blus af met witte wijn en laat inkoken.
- 
										 2.
												
											StapVoeg de groentebouillon toe, schenk vervolgens de slagroom erbij en breng alles aan de kook. 2.
												
											StapVoeg de groentebouillon toe, schenk vervolgens de slagroom erbij en breng alles aan de kook.
- 
										 3.
												
											StapDoe de tuinkers en de boter erbij en pureer de soep met de staafmixer glad. 3.
												
											StapDoe de tuinkers en de boter erbij en pureer de soep met de staafmixer glad.
- 
										 4.
												
											StapBreng op smaak met kruidenzout of kruiden en peper. 4.
												
											StapBreng op smaak met kruidenzout of kruiden en peper.
- 
										 5.
												
											StapTip: roer er indien gewenst een scheutje citroensap door voor een nog verfijndere smaak. 5.
												
											StapTip: roer er indien gewenst een scheutje citroensap door voor een nog verfijndere smaak.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	