&noscript=1 /> Wildekruidensalade - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Wildekruidensalade

Salade met wilde kruiden

In het voorjaar groeit er rond de boerderij een hele reeks groene wilde kruiden, die je na de koude wintermaanden belangrijke vitaminen leveren.
Christine Schrott
Boerin van de farm Oberpalwitter
Ingrediënten
1 persoon
10 MIN.
  • 1
    blaadjes zevenblad
  • 1
    blaadjes vogelmuur
  • 1
    blaadjes brave hendrik
  • 1 handvol
    blaadjes blaassilene
  • 1-2 blaadjes
    blaadjes duizendblad, hondsdraf, paardenbloem, frambozenblad, vrouwenmantel, look-zonder-look, smalle weegbree, grote weegbree, grote ereprijs, klaverzuring
  • Verder:
  • kleingesneden brandnetelbladeren en kleine pimpernel
  • Opmaken:
  • 1-3
    bloemen van de look-zonder-look (nog helemaal gesloten, smaak als van champignons)
  • 1 handvol
    eetbare decoratieve bloemen al naargelang het seizoen (paardenbloemen, madeliefjes ...)
  • beetje kruidenzout
  • beetje citroen
  • olijfolie
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Wildekruidensalade
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Alle kruiden en bladeren wassen, indien nodig kleinmaken en op een bord opmaken.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Vervolgens de salade met kruidenzout, citroen en olijfolie aanmaken.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Tip: je kunt voor de salade ook kruiden en bladeren uit je eigen tuin gebruiken.
    •  
      Veel succes
    Christine Schrott
    Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
    Oberpalwitter in Barbian

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Oberpalwitter flower flower flower flower
    Fam. Lageder  | Barbian  (Eisacktal)
    Boerderij met biologische landbouw, Veeteelt
    Boerderijwinkel: vlees, eieren, vruchtenspreads ...
    Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Hooien meebeleven, Rondleiding boerderij ...
    5,0
    "Zeer goed"
    (17 beoordelingen)
    App. v.a. 70€ per nacht
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?