brood en banket
Wortelcake
Wortelcake
De fijngeraspte wortelen geven de taart een sappige en intense smaak.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Gabi Pichler
						
						
							Boerin van de Wernerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								1 taart (Ø 26 cm)
							
							
								
								90 MIN.
							
						- 
											7eieren
- 
											200 gsuiker
- 
											300 ggeraspte wortelen
- 
											250 ggemalen hazelnoten
- 
											220 gbloem
- 
											20 ghoning
- 
											5 gbakpoeder
- 
											vanillesuiker
- 
											geraspte citroenschil
- 
											1 snufjezout
Bereiding - Wortelcake
						- 
										 1.
												
											StapSplits de eieren. Klop het eigeel samen met 120 g suiker en de honing schuimig. 1.
												
											StapSplits de eieren. Klop het eigeel samen met 120 g suiker en de honing schuimig.
- 
										 2.
												
											StapVoeg vanillesuiker, wat geraspte citroenschil en de geraspte wortelen toe. 2.
												
											StapVoeg vanillesuiker, wat geraspte citroenschil en de geraspte wortelen toe.
- 
										 3.
												
											StapKlop het eiwit met de resterende suiker en een snuifje zout stijf en schep dit voorzichtig door het wortelmengsel. 3.
												
											StapKlop het eiwit met de resterende suiker en een snuifje zout stijf en schep dit voorzichtig door het wortelmengsel.
- 
										 4.
												
											StapMeng er tot slot gemalen hazelnoten, bloem en bakpoeder doorheen. 4.
												
											StapMeng er tot slot gemalen hazelnoten, bloem en bakpoeder doorheen.
- 
										 5.
												
											StapBak de wortelcake in ca. 50 minuten goudbruin (180 °C). 5.
												
											StapBak de wortelcake in ca. 50 minuten goudbruin (180 °C).
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	