&noscript=1 /> Klettersteigen in de Dolomieten in Zuid-Tirol
 
Klettersteigen in de Dolomieten in Zuid-Tirol
Klettersteigen in de Dolomieten in Zuid-Tirol

Pure adrenaline
op grote hoogten

Klettersteigen

Klettersteigen in Zuid-Tirol

Goed gezekerd

Goed gezekerd over steile rotswanden

De meer dan 50 klettersteigen in Zuid-Tirol leiden je veilig langs enorme uitstekende rotsen en markante rotstorens, over verticale wanden en duizelingwekkende bergkammen. De klettersteigen in de Dolomieten behoren dankzij hun unieke decor tot de mooiste van het hele Alpengebied .

De meer dan 50 klettersteigen in Zuid-Tirol leiden je veilig langs enorme uitstekende rotsen en markante rotstorens, over verticale wanden en duizelingwekkende bergkammen. De klettersteigen in de Dolomieten behoren dankzij hun unieke decor tot de mooiste van het hele Alpengebied .

De klettersteigen van Zuid-Tirol liggen over de hele regio verspreid. Tot de bekendste in de Dolomieten behoren de Günther Messner-klettersteig in Villnöss, de klettersteig naar de kleine Cirspitze en de Pisciadù op het Grödner Joch, de Paternkofel in de schaduw van de Drei Zinnen en de Rotwand- en Masaré-klettersteig aan de voet van de Rosengarten.
De Tabaretta-klettersteig is voorbehouden aan ervaren klimmers, die worden beloond met een adembenemend uitzicht op de Ortler, de hoogste berg van Zuid-Tirol.
Minder moeilijke, maar niettemin uitdagende alternatieven bieden de Heini Holzer Steig op de Ifinger, de Stuller Wasserfall-klettersteig in het Passeiertal, de Hoachwool aan de ingang van het Schnalstal en de Fennberg-klettersteig in het zuiden van Zuid-Tirol.

Vele Zuid-Tiroolse boerderijen met vakantiewoningen en kamers zijn een ideale uitvalsbasis voor deze spectaculaire klettersteigtochten. Na een stevig boerenontbijt ga je 's morgens vroeg op pad naar het klimparadijs van de natuur.

 

Oude ijzeren paden
De Italiaanse naam voor klettersteig is "Via Ferrata" en betekent letterlijk "ijzeren pad". De gevaarlijke paden werden namelijk beveiligd met vaste kabels, treden en ladders, voornamelijk van ijzer.
Al eeuwen geleden werden ladders en touwen door de bergboeren gebruikt om verbindingspaden te maken tussen de boerderijen en de hooggelegen almen. Het zijn deels de voorlopers van de moderne klettersteigen in Zuid-Tirol.
Maar tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn er ook veel klettersteigen aangelegd, vooral in de Dolomieten. De soldaten gebruikten ze voor patrouilles en als toegangswegen voor de bevoorrading langs het Dolomietenfront. Ook nu nog herinneren de klimroutes aan de bergoorlog.

 

Goed gezekerd
Er loopt een strak gespannen staalkabel langs de klettersteigen, waaraan de klimmers zich vasthaken met twee karabiners. Voor de veiligheid op een via ferrata hebben avontuurlijke klimmers dus de juiste uitrusting nodig: een klettersteigset (speciaal veiligheidssysteem), een klimgordel en een helm. Goed schoeisel en handschoenen zorgen voor de juiste grip op de rots. Verder moet je geen last hebben van hoogtevrees en tredzeker zijn. Voor het begin van de tocht is zorgvuldige bestudering van de actuele weerssituatie een absolute must. Als aan alle voorwaarden is voldaan, staat niets een onvergetelijke bergbelevenis meer in de weg.
 

lees meer lees minder

3 redenen

Klettersteigen in Zuid-Tirol

Altijd aangelijnd over meer dan 50 klettersteigen - TG San Vigilio-San Martin
Altijd aangelijnd

Meer dan 50 klettersteigen

Uniek decor in de Zuid-Tiroolse bergen - StorytellerLabs
Uniek decor

in de bergwereld van Zuid-Tirol

Gecontroleerde routes in alle moeilijkheidsgraden - IDM Zuid-Tirol/Alex Moling
Gecontroleerde routes

in alle moeilijkheidsgraden

Zoek boerderij

Accommodaties in Zuid-Tirol

Vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
1660 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
1660 boerderij gevonden gevonden boerderijen
 | 
Untersilackerhof flower flower
Fam. Oberhofer  | Lana
Boerderij met biologische landbouw, Fruitteelt, Wijnbouw
Producten van de boerderij: wijn
App. v.a. 69€ per nacht
Gamperhof flower flower flower
Fam. Lantschner  | Karneid
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: melk, spek, eieren ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
App. v.a. 80€ per nacht
Scheaterhof flower flower flower flower
Fam. Rastner  | Lüsen  (Eisacktal)
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: melk, yoghurt, spek ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Hooien meebeleven, Rondleiding boerderij ...
5,0
"Uitstekend"
(63 beoordelingen)
App. v.a. 90€ per nacht
Je zoekresultaat

Alles over klimmen

De beleveniswereld van de bergen

Het alpenlandschap van Zuid-Tirol is verrassend gevarieerd. Even afwisselend zijn de activiteiten die je er kunt beleven.