&noscript=1 /> Handwerk-Detail
 
Het houtsnijwerk

Een artistiek ambacht, zo veelzijdig als het hout zelf. Houtsnijwerk heeft een lange traditie in Zuid-Tirool. Als de winters koud waren, brachten de boeren vroeger veel tijd door met snijden in de warme kamer. Tot op de dag van vandaag wordt de liefde voor het snijwerk van generatie op generatie doorgegeven. Met houtsnijmessen en -ijzers wordt het hout gevormd tot ware kunstwerken. De prachtige unieke boeren stukken bewijzen op indrukwekkende wijze hoe creatief houtsnijwerk kan zijn. De liefde voor detail is voelbaar in de unieke stukken die met geduld en gevoeligheid met de hand zijn gemaakt.

1 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Thalerhof
Fam. Kerschbaumer  | Feldthurns  (Eisacktal)
Assortiment:
Ambacht
  • Houtsnijwerk
Je zoekresultaat
Houtdraaien

Het werkstuk draait op de constant zoemende draaibank. Hier wordt een uniek stuk gecreëerd. De kunst van het houtdraaien is fijn millimeterwerk: met behulp van draaimessen worden spaanders vakkundig weggenomen en wordt het hout tot een kunstvoorwerp gevormd. Geïnspireerd door de kleuren en vormen van hout produceert dit ambacht individuele en moderne creaties. Het resultaat zijn unieke stukken die elke sfeer verrijken: vazen of schalen, maar ook vruchten, kerstballen en filigrane sieraden van hout. Vele uren werk en passie gaan in het handwerk zitten.

1 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Lahngut
Fam. Windegger  | Lana
Assortiment:
Ambacht
  • Houtdraaien
Je zoekresultaat
Vlechten

Van buigzame twijgen worden vakkundig unieke artistieke stukken vervaardigd. Takje voor takje wordt zorgvuldig om de basisstructuur van het vlechtwerk gedraaid. Dit vereist niet alleen veel kracht en uithoudingsvermogen, maar ook en "Fingerspitzengefühl". Traditionele technieken worden vakkundig gecombineerd met nieuwe en innovatieve ideeën om kunstwerken in verschillende vormen te creëren. Van nuttige manden tot decoratieve, filigraan geweven voorwerpen zoals schalen, lantaarns en tassen, de creatieve ontwerpmogelijkheden zijn bijna eindeloos.

1 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Oberhof
Fam. Paris  | Ulten
Assortiment:
Ambacht
  • Vlechtwerk
Je zoekresultaat
Werken met sloophout

De schoonheid van de natuur herkennen en waarderen wat zij ons geeft: elk stuk oud hout heeft een individuele vorm, is getekend door zon en regen en vertelt zijn eigen verhaal. Op een creatieve manier kan het doel van het zorgvuldig geselecteerde hout worden gevonden. Iedereen die iets maakt van sloophout heeft een doel: het bijzondere karakter in elk stuk naar boven halen. De artistieke creaties zijn even uniek als de materialen. Of het nu gaat om beeldjes, schalen, kandelaars of houten lantaarns - prachtige unieke stukken worden met liefdevol handwerk vervaardigd. 

1 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Pardellhof
Fam. Schnitzer  | Naturns
Assortiment:
Je zoekresultaat
Haken met schapenwol

Haaknaald, draad, schaar en echte Zuid-Tiroolse schapenwol: de kunst van het haken bestaat al generaties lang en wordt nog steeds enthousiast doorgegeven aan kinderen en kleinkinderen. Er zijn bijna ontelbare individuele ontwerpmogelijkheden voor de artistiek gehaakte stukken - van patronen tot materialen en vorm. Met veel vaardigheid en creativiteit worden kleding en tapijten, maar ook gezellige kussens en dekens gemaakt. Er gaan niet alleen vele uren werk zitten in elk van de textielproducten die door boerenhanden worden gemaakt, maar ook veel liefde voor het handwerk en de traditie. 

1 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Hoferhof
Fam. Aichner  | Algund
Assortiment:
Ambacht
  • Werken van wol
Je zoekresultaat