brood en banket
Bessen-Datschi (plaatcake)
Bessen-Datschi
Dit is puur bessengenot, deze sappige plaatcake met zoetzure Ribiseln. Zo worden aalbessen in Zuid-Tirol genoemd.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Martina Fieg
						
						
							Boerin an de Buschenschank Rauthof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								1 bakplaat van ca. 40x50cm
							
							
								
								45 MIN.
							
						- 
											400 gbloem
- 
											100 gsuiker
- 
											150 gboter
- 
											3eierdooier
- 
											1 pakjevanillesuiker
- 
											1 pakjebakpoeder
- 
											2 elrum
- 
											400 gaalbessen
- 
											beetje jam
Bereiding - Bessen-Datschi (plaatcake)
						- 
										 1.
												
											StapBoter op kamertemperatuur met suiker en vanillesuiker schuimig roeren en geleidelijk de eidooiers toevoegen. 1.
												
											StapBoter op kamertemperatuur met suiker en vanillesuiker schuimig roeren en geleidelijk de eidooiers toevoegen.
- 
										 2.
												
											StapBoter op kamertemperatuur met suiker en vanillesuiker schuimig roeren en geleidelijk de eidooiers toevoegen. 2.
												
											StapBoter op kamertemperatuur met suiker en vanillesuiker schuimig roeren en geleidelijk de eidooiers toevoegen.
- 
										 3.
												
											StapVerdeel het mengsel over een bakplaat (ca. 40x50 cm) en druk het gelijkmatig aan. 3.
												
											StapVerdeel het mengsel over een bakplaat (ca. 40x50 cm) en druk het gelijkmatig aan.
- 
										 4.
												
											StapSmeer een dun laagje jam op het deeg. 4.
												
											StapSmeer een dun laagje jam op het deeg.
- 
										 5.
												
											StapVerdeel de bessen gelijkmatig over het deeg. Als je wilt, kun je de bessen met een beetje suiker bestrooien. 5.
												
											StapVerdeel de bessen gelijkmatig over het deeg. Als je wilt, kun je de bessen met een beetje suiker bestrooien.
- 
										 6.
												
											StapBakken op matige hitte gedurende 15 - 20 min. 6.
												
											StapBakken op matige hitte gedurende 15 - 20 min.
- 
										 7.
												
											StapKlop intussen de eiwitten met 2 eetlepels suiker stijf. 7.
												
											StapKlop intussen de eiwitten met 2 eetlepels suiker stijf.
- 
										 8.
												
											StapHaal de cake uit de oven en verdeel het eiwitmengsel gelijkmatig over het fruit. 8.
												
											StapHaal de cake uit de oven en verdeel het eiwitmengsel gelijkmatig over het fruit.
- 
										 9.
												
											StapHaal de cake uit de oven en verdeel het eiwitmengsel gelijkmatig over het fruit. 9.
												
											StapHaal de cake uit de oven en verdeel het eiwitmengsel gelijkmatig over het fruit.
- 
										 10.
												
											StapDe cake kan worden gemaakt met allerlei soorten fruit uit de tuin, afhankelijk van het seizoen. 10.
												
											StapDe cake kan worden gemaakt met allerlei soorten fruit uit de tuin, afhankelijk van het seizoen.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	