&noscript=1 /> Bessen-Datschi - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Bessen-Datschi (plaatcake)

Bessen-Datschi

Dit is puur bessengenot, deze sappige plaatcake met zoetzure Ribiseln. Zo worden aalbessen in Zuid-Tirol genoemd.
Martina Fieg
Boerin an de Buschenschank Rauthof
Ingrediënten
1 bakplaat van ca. 40x50cm
45 MIN.
  • 400 g
    bloem
  • 100 g
    suiker
  • 150 g
    boter
  • 3
    eierdooier
  • 3
  • 1 pakje
    vanillesuiker
  • 1 pakje
    bakpoeder
  • 2 el
    rum
  • 400 g
    aalbessen
  • beetje jam
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Bessen-Datschi (plaatcake)
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Boter op kamertemperatuur met suiker en vanillesuiker schuimig roeren en geleidelijk de eidooiers toevoegen.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Boter op kamertemperatuur met suiker en vanillesuiker schuimig roeren en geleidelijk de eidooiers toevoegen.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Verdeel het mengsel over een bakplaat (ca. 40x50 cm) en druk het gelijkmatig aan. 
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Smeer een dun laagje jam op het deeg.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Verdeel de bessen gelijkmatig over het deeg. Als je wilt, kun je de bessen met een beetje suiker bestrooien.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Bakken op matige hitte gedurende 15 - 20 min.
  • circle-dashed 7.
    Stap
    Klop intussen de eiwitten met 2 eetlepels suiker stijf.
  • circle-dashed 8.
    Stap
    Haal de cake uit de oven en verdeel het eiwitmengsel gelijkmatig over het fruit.
  • circle-dashed 9.
    Stap
    Haal de cake uit de oven en verdeel het eiwitmengsel gelijkmatig over het fruit.
  • circle-dashed 10.
    Stap
    De cake kan worden gemaakt met allerlei soorten fruit uit de tuin, afhankelijk van het seizoen.
  •  
    Veel succes
Fieg
Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
Rauthof in Meran

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Rauthof
Fam. Fieg  | Meran
Boerencafé
Boerderijproducten Cacciatore salami, Lardo, Sopressa, Wijn, Zuurkool ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?