&noscript=1 /> Kaasknoedels - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Kaasknoedels

Kaasknoedels

De afgeplatte knoedels worden eerst gebakken, daarna gekookt en vervolgens geserveerd met koolsalade of soep.
Claudia Eder
Boerin van de Moarhof
Ingrediënten
4-6 personen
20 MIN.
  • 1 kg
    oud wittebrood
  • verse peterselie
  • 250 ml
    melk
  • boterolie
  • 60 g
    gesmolten boter
  • 2 - 3
    teentjes knoflook
  • 7 - 8
    eieren
  • bieslook
  • 120 g
    geraspte graukäse
  • 40 g
    Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 el
    bieslook
  • 2 el
    geraspte erg rijpe graukäse (bergkaas)
  • zout, peper
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Kaasknoedels
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Meng het wittebrood, de eieren en de fijn gehakte knoflook met de bieslook en de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Verwarm ondertussen de melk, roer de beide soorten graukäse erdoor en meng met het knoedelmengsel.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Laat ongeveer 5 minuten staan. Vorm ronde knoedels en bak deze in boterolie aan beide kanten bruin.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Breng in de tussentijd in een grote pan ruim voldoende water met zout aan de kook en doe de gebakken knoedels hierin. Haal de knoedels na 8 tot 10 minuten met de schuimspaan uit het water.Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer met gesmolten boter en bieslook.
  •  
    Veel succes
Monika Eder
Boerin van Roter Hahn kwaliteitsproducten
Moarhof in Sand in Taufers/Ahornach
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?