Hoofdgerecht
Lamsvlees met asperges
Lamsvlees met asperges
Voor veel fijnproevers hoort lamsvlees bij Pasen. Dit recept bewijst dat lam en asperges perfect samengaan.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Schwarz
						
						
							Boer van de Buschenschank Oberlegar
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								8 personen
							
							
								
								120 MIN.
							
						- 
											4 kgwitte asperges
- 
											3 kglamsvlees
- 
											250 mlwitte wijn
- 
											wortelen
- 
											vleesbouillon
Bereiding - Lamsvlees met asperges
						- 
										 1.
												
											StapSnijd het lamsvlees in stukken en bak kort op het fornuis. 1.
												
											StapSnijd het lamsvlees in stukken en bak kort op het fornuis.
- 
										 2.
												
											StapWanneer het aan beide kanten bruin is, kruiden, de wortelgroenten toevoegen en blussen met witte wijn. 2.
												
											StapWanneer het aan beide kanten bruin is, kruiden, de wortelgroenten toevoegen en blussen met witte wijn.
- 
										 3.
												
											StapHet lam wordt dan in de oven geplaatst. Daar wordt het keer op keer omgedraaid en met soep overgoten. De braadtijd bedraagt tussen 60 en 90 minuten. 3.
												
											StapHet lam wordt dan in de oven geplaatst. Daar wordt het keer op keer omgedraaid en met soep overgoten. De braadtijd bedraagt tussen 60 en 90 minuten.
- 
										 4.
												
											StapDe asperges worden geschild, knapperig gekookt en bij het lamsvlees geserveerd. 4.
												
											StapDe asperges worden geschild, knapperig gekookt en bij het lamsvlees geserveerd.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	