brood en banket
Lebkuchen (soort taaitaai)
Lebkuchen
Zuid-Tiroolse peperkoek wordt gemaakt met honing. Het aroma van deze heerlijk gekruide koeken maakt van de advent een heel bijzondere tijd.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Bernadette Bachmann
						
						
							Boerin van de Stoffnerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								50 stuks
							
							
								
								45 MIN.
							
						- 
											300 groggemeel
- 
											100 gsuiker
- 
											2eieren
- 
											2 elhoning
- 
											1/2 elbaksoda
- 
											1/2 tlkaneel
- 
											1/2 tlkruidnagelpoeder
- 
											1 snufjezout
Bereiding - Lebkuchen (soort taaitaai)
						- 
										 1.
												
											StapAlle ingrediënten tot een deeg kneden en een nacht bij kamertemperatuur laten staan. 1.
												
											StapAlle ingrediënten tot een deeg kneden en een nacht bij kamertemperatuur laten staan.
- 
										 2.
												
											StapDaarna het deeg ongeveer 5 mm dik uitrollen en de peperkoek uitsteken. 2.
												
											StapDaarna het deeg ongeveer 5 mm dik uitrollen en de peperkoek uitsteken.
- 
										 3.
												
											StapVervolgens op 220° C (boven- en onderwarmte) ca. 5 min bakken. 3.
												
											StapVervolgens op 220° C (boven- en onderwarmte) ca. 5 min bakken.
- 
								Veel succes
 
	Bernadette Bachmann
						
							Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
						
						
						
						
						
							
								Stoffnerhof in Welsberg-Taisten
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	