&noscript=1 /> Pizzoccheri - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Pizzoccheri

Pizzoccheri

Het recept komt uit de Alpen van Bergamo. Het is tagliatelle gemaakt van boekweit, dat vroeger op veel boerderijen werd verbouwd.
Brigitte Malfertheiner
Boerin van de boerderij Obermalid
Ingrediënten
4 personen
25 MIN.
  • 300 g
    volkoren boekweitpasta
  • 300 g
    groenten (venkel, wortelen, spinazie, courgette)
  • 2
    aardappelen
  • pittige bergkaas
  • boter
  • salie
  • knoflook
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Pizzoccheri
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Snijd de aardappelen, venkel en wortels in kleine blokjes, doe in de pan en laat 5 minuten koken.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Voeg de pasta toe en laat nog 7 minuten koken.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Voeg kort voor het einde van de kooktijd de spinazie en de courgette toe.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Alle ingrediënten moeten beetgaar zijn. Giet af en meng met geraspte bergkaas. Leg het deksel op de pan en laat nog even trekken.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Verhit de boter en bak de salie en de knoflook. Verdeel over de pasta.
  •  
    Veel succes
Brigitte Malfertheiner
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Obermalid in Kastelruth/Seis
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?