&noscript=1 /> Snel volkoren speltbrood - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

"

Snel volkoren speltbrood

In dit recept wordt Brotklee (soort klaver) gebruikt. Het wordt van oudsher in Zuid-Tirol geteeld en geeft het brood een bijzonder kruidige smaak.
Martha Mulser
Boerin van de Pflegerhof
Ingrediënten
2 broodbrood
180 MIN.
  • 1 kg
    volkoren speltmeel
  • 1 tl
    droge gist
  • 500 ml
    lauwwarm water
  • 200 ml
    karnemelk
  • 2 tl
    zout
  • 1 el
    gemalen broodkruiden
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - "
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Kneed het deeg nogmaals door en vorm twee broden. Leg deze op het bakblik en laat ze weer ca. een half uur rijzen.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Verwarm de oven voor op 250 °C. Doe de broden in de voorverwarmde oven en bak ze ca. 5 minuten op 250 °C. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en bak de broden in 50 minuten gaar.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Haal uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Los de droge gist op in een beetje warme water. Kneed met de andere ingrediënten tot een deeg en laat dit een paar uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  •  
    Veel succes
Martha Mulser
Boerin van Roter Hahn kwaliteitsproducten
Pflegerhof in Kastelruth/Seis
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?