Voorgerecht
Soep met zelfgemaakte knapperbolletjes
Soep met knapperbolletjes
Knapperbolletjes zijn een traditioneel soepingrediënt dat vroeger was voorbehouden aan de rijke bovenlaag.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Daniela Kaserer
						
						
							Boerin van de Hofschank Niedermair
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											250 gtarwebloem
- 
											2eieren
- 
											zout
- 
											125 mlmelk
- 
											1 scheutjeheldere jenever
- 
											olie om te frituren
- 
											1 lhete vleesbouillon of rundvleessoep
Bereiding - Soep met zelfgemaakte knapperbolletjes
						- 
										 1.
												
											StapDoe het zout, de tarwebloem, eieren, melk en jenever in een kom en meng tot een stevig deeg. 1.
												
											StapDoe het zout, de tarwebloem, eieren, melk en jenever in een kom en meng tot een stevig deeg.
- 
										 2.
												
											StapVerhit de frituurolie en doe de bolletjes deeg in de olie. Het beste gaat dit met een speciale schaaf, een zogenoemde 'spätzlehobel' waarmee je het deeg boven de pan schaaft. Frituur de bolletjes kort. 2.
												
											StapVerhit de frituurolie en doe de bolletjes deeg in de olie. Het beste gaat dit met een speciale schaaf, een zogenoemde 'spätzlehobel' waarmee je het deeg boven de pan schaaft. Frituur de bolletjes kort.
- 
										 3.
												
											StapHaal de knapperbolletjes met een schuimspaan uit de olie, laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Serveer ze in de hete vleesbouillon of de rundvleessoep. 3.
												
											StapHaal de knapperbolletjes met een schuimspaan uit de olie, laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Serveer ze in de hete vleesbouillon of de rundvleessoep.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	