Voorgerecht
Tirtlen
Tirtlen
Tirtlen zijn een traditioneel spekgebak uit de Zuid-Tiroolse keuken, afkomstig uit het Pustertal en het Eisacktal.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Paul Huber
						
						
							Boer van de Griesserhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								10 stuks
							
							
								
								40 MIN.
							
						- Voor het deeg:
- 
											170 groggemeel
- 
											80 gbloem
- 
											100 gaardappelen, gekookt en gestampt
- 
											1 elolie
- 
											80 mlmelk, lauwwarm
- 
											zout
- 
											1vrije-uitloop ei
												30
												
													g
												
											
											
												uien
											
										
												20
												
													g
												
											
											
												boter
											
										
												500
												
													g
												
											
											
												spinazie
											
										
												150
												
													g
												
											
											
												kwark
											
										
												parmezaanse kaas en nootmuskaat om op smaak te brengen
											
										
												zout
											
										
												peper
											
										Bereiding - Tirtlen
						- 
										 1.
												
											StapDe ingrediënten voor het deeg vermengen en kneden. Daarna uitrollen en ronde vormen uitsteken. 1.
												
											StapDe ingrediënten voor het deeg vermengen en kneden. Daarna uitrollen en ronde vormen uitsteken.
- 
										 2.
												
											StapDe uien snipperen, in een beetje boter aanfruiten, met iets bloem bestuiven en bruin laten worden. 2.
												
											StapDe uien snipperen, in een beetje boter aanfruiten, met iets bloem bestuiven en bruin laten worden.
- 
										 3.
												
											StapDe spinazie zacht koken, het water eruit drukken en de spinazie niet al te fijn pureren. 3.
												
											StapDe spinazie zacht koken, het water eruit drukken en de spinazie niet al te fijn pureren.
- 
										 4.
												
											StapDe ingrediënten vermengen en de gefruite ui erbij doen en alles op smaak brengen. 4.
												
											StapDe ingrediënten vermengen en de gefruite ui erbij doen en alles op smaak brengen.
- 
										 5.
												
											StapDe vulling op een uitgestoken vorm doen en met een leeg vel deeg bedekken. De randen goed samendrukken. 5.
												
											StapDe vulling op een uitgestoken vorm doen en met een leeg vel deeg bedekken. De randen goed samendrukken.
- 
										 6.
												
											StapDe Tirtlen in het hete vet frituren en goed laten uitdruipen. 6.
												
											StapDe Tirtlen in het hete vet frituren en goed laten uitdruipen.
- 
										 7.
												
											StapWarm serveren. 7.
												
											StapWarm serveren.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	